Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNE TAM DESTEK

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli'de, Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği faaliyetinin desteklenmesi amacıyla 90 bin TL ödenek İl Genel Meclisince kabul edildi.

        Pınarhisar Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kenar ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü temsilen proje teknikeri Necdet Göç, 2016 yılı Kırklareli İl Özel İdaresi Bütçesinden Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği (seracılık) faaliyetinin desteklenmesi amacıyla 90 bin TL ödenek ayrılması üzerine İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti. Kenar ve Göç, Kırklareli'de yürütülen seracılık faaliyetleri ve İl Müdürlüğü'nün bu yöndeki projesi hakkında Meclise bilgi verdi.

        Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Proje Teknikeri Necdet Göç, seracılık hakkında hazırlanan proje ve maliyeti hakkında sunum yaparken, Pınarhisar Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kenar ise, Pınarhisar ilçesinde 1999-2000 yıllarında seracılığa başlandığını, o günden bu yana sera sayısının 100'lere çıktığını ifade ederek, 100 bin TL gibi bir paranın Pınarhisar'da ve Kırklareli'nde kaldığını belirtti. 'Neden Kırklareli, Trakya'nın Antalya'sı olmasın?' düşüncesiyle harekete geçtiklerini dile getiren Kenar, sulama ve ilaçlama konusunda gerçekleştirdikleri otomatik sistemi anlattı. Kenar, Trakya Kalkınma Ajansı aracılığıyla hazırladıkları 'Kompost Gübre' projelerinin, Avrupa'da 13. olarak başarı sağladığını ve yaşadıkları memnuniyeti ifade etti.

        (MK-MK-Y)

        04.12.2015 11:30:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler