Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİDİM'DE ENGELLİLER BİR ARAYA GELDİ

        HÜSEYİN ÇALIŞKAN

        AYDIN (İHA) - Didim ve Yöresi Engelliler Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler, engellileri bir araya getirdi.

        Didim ve Yöresi Engelliler Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir yemek düzenledi. Yemeğe Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, CHP'li Belediye Mclis üyeleri, Didim Belediyesi Huzurevi sakinleri, davetliler ile Dernek üyesi Engelliler ve aileleri katıldı.

        Düzenlenen yemekte konuşan Dernek Başkanı Bedri Altıntaş 9 yıldır bu tür etkinlikleri düzenlediklerini ve artık engellilerin ürkek ve çekingen davranmadan bu etkinliklere katıldıklarını söyledi. Didim'de engellilerin sorunlarını giderme noktasında çalıştıklarını belirten Altıntaş Didim'de her dönem görev yapan Kaymakamlardan, Belediye Başkanlarından ve Didimlilerden büyük destek gördüklerini söyledi. Altıntaş "Sevgi Gönüllüleri oluşumu bizlere büyük katkı sağladı. Aslında engelli olan engelliler değil onlara engel koyanlar; Türkiye'de engelliler karşılaştıkları birçok soru var. 2006 yılından bu yana engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine bir çok hak verildi ama yeterli değil. Biz haklarımızı istemeye devam edeceğiz" dedi.

        Altıntaş Derneğe yeni yer kazandırılması ve Engelsiz Fest projesiyle Didim'de ilkleri yaptıklarını belirterek "Bu çalışmalarımızı takdir kazanmak için yapmıyoruz. Yön Sanat Atölyesi dünya üzerinde 20 ödül verildi. Bizi de yılın Sivil toplum kuruluşu ödülüne layık gördüler. 10 Ocak'ta bu ödülü alacağız. Bu ödülleri almak için değil engellilerimizi daha iyi ortamlarda yaşatmak için çalışıyoruz." dedi.

        Didim Kaymakamı İskender Yönden ise önemli olanın beyinlerdeki engellilerin kaldırılması olduğunu ifade ederek "Sizlerin sayesinde zihnimizi ve beynimizi değiştirdik ve değiştiriyoruz. Bu noktada evde bakım ücretleri adı altında engelli bireye ve ailelere destek olunuyor. Tabii bunlar yeterli mi değil. Biz ilk önce kendimizi de bakmalıyız. Kaymakamlık binamızda engelli asansörü yok; bunun içinde yazışmalarımızı yaptık. Kısa zamanda bunun için çalışmalarda yapacağız. Ayrıca ilçemizde proje eksikliğimiz var; bu konuda projelerin hazırlanması noktasında da çalışmalar başlatacağız." dedi.

        Konuşmaların ardından yemeğe katılan Engelli aileleri ve davetliler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Yemekte dernek yararına bilet satışı yapıldı ve çekilişle hazırlanan hediyeler dağıtıldı.

        (HÇ-MB-İK-Y)

        04.12.2015 11:44:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler