Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        48 YILDIR AYNI YERDE AYNI İŞİ YAPIYOR

        ESKİŞEHİR (İHA) - Odunpazarı'nın sevilen ve en eski berberlerinden biri olan 73 yaşındaki İbrahim Şen, 48 yıldır aynı yerde berberlik yapmaya devam ediyor.

        Odunpazarı'nda bulunan Park Berber Salonu'nu çalıştıran Şen, ilerlemiş yaşına rağmen dur durak bilmeden çalışıyor. 10 yaşından beri berberlik yaptığına değinen İbrahim Şen, bu işten 5 kişiyi sigortalı olarak çalıştırıp emekli ettiğini söyleyerek, "Ben aslen Afyonluyum. 1968'de Eskişehir'e geldim. Şu anda içinde bulunduğum dükkan o zaman boştu. O zamanın parasıyla büyük para olan 5 lira hava parası vererek burayı kiraladım. Eskiden berberlik yapmak zordu. Şimdiki gibi şofben yoktu, suyu ocakta ısıtırdık. Jilet yoktu, ustura bıçaklarını kendimiz ustura bileyicisiyle bileyler öyle tıraş yapardık. Şimdi her şey daha kolay oldu. İşimi severek yapıyorum. 48 yıldır berberim. Ben bu işle 4 çocuk okuttum. Çocuklarımın kimi mühendis kimi doktor oldu. Ayrıca yanımda 5 kişi de çalışarak sigortadan emekli oldular. Onun içinde çok mutluyum. Kendimde şuan emekliyim. Gücümün yettiği kadar da bu işe devam etmek istiyorum" dedi.

        İbrahim Şen'e tıraş olan İnönü Belediye Başkan Yardımcısı ve Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ESİMDER) Şube Başkanı Mehmet Kepez ise işini severek yapan berbere zaman zaman gelip tıraş olduğunu ifade ederek, "Güler yüzü ve güzel muhabbetiyle bizi buraya çekiyor. Kendisine sağlık ve afiyetler diliyorum" diyerek, bu işi uzun yıllar yapması temennisinde bulundu.

        (İHA-KÇ)

        04.12.2015 11:44:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler