Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİLER TÜRKÜLERLE COŞTU

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler günü sebebiyle Manavgat'ta Yemek ve Türk Halk Müziği konseri düzenledi. Manavgat Yeditepe İstek Koleji'nde gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Şahin, Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, Manavgat İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürü Ömer Aydın ve Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Beyaz Lale, İşitme Engelliler ve Ortopedik Engelliler Derneklerinin yöneticileri, Dr. Hüseyin Vural İlköğretim ve İş Okulu idareci, öğretmen ve öğrencilerinin aralarında bulunduğu 300'ün üzerinde engelli ve engelli ailesi katıldı.

        Okul yemekhanesinde yenilen yemeğin ardından konferans salonunda folklor gösterisi ve Halk müziği Konseri düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in davetlilere selamını ilettikten sonra "Antalya Büyükşehir belediyesi olarak engellilerimizin önündeki engellerin kaldırılması konusunda elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Büyükşehir belediyesi sadece Antalya Merkezde değil Manavgat ve diğer ilçelerin tamamında birlikte yaşamak ve engelleri birlikte aşma konusunda gerekli çalışma ve hassasiyeti göstermektedir. Toplumdaki her bireyin bir engelli adayı olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın her an yanında olmaya onların önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz" dedi.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Şahin ise Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerle ilgili çalışmalarda Türkiye'nin örnek belediyesi olduğuna dikkat çekerek "Engellilerle ilgili çalışmalarımızı Antalya'nın tüm ilçelerine yaymak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Engellilerimizin yaşamlarının kolaylaştırılması, birlikte yaşamak adına çalışmalar yapıyoruz. Bugün Manavgat ve Korkuteli ilçelerimizde Engelliler günü münasebetiyle etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Engellilerimize karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz" dedi.

        Konuşmaların ardından Dr. Hüseyin Vural İş Okulu öğrencilerinden oluşan Beyaz Lale Engelliler Derneği Folklor ekibi gösteri yaptı. Davetliler folklor ekibini ayakta alkışladı. Folklor ekibinin gösterisinin sona ermesinden sonra Grup Anadolu Akdeniz eşliğinde Büyükşehir Belediyesi Personeli Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Karakuş sahne aldı. Karakuş, Türkiye'nin değişik yörelerinden hareketli Türküleri seslendirirken sahneye fırlayan folklor ekibi ve engelli vatandaşlar konser boyunca sahnede hünerlerini sergileyerek unutamayacakları bir gece geçirdiler.

        (AK)

        04.12.2015 11:50:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler