Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DERBENT'TE "İSLAMDA KARDEŞLİK HUKUKU" KONULU KONFERANS

        KONYA (İHA) - Konya'nın Derbent ilçesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, "İslam'da kardeşlik hukuku" konusunu anlattı.

        Derbent İlçe Belediyesi tarafından Belediye Kültür Etkinlikleri Salonu'nda kültürel etkinlikler çerçevesinde düzenlenen konferansta konuşmacı olarak kürsüye gelen Necmettin Erbakan Üniversitesi (NÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra sunumunu yaptı. Prof. Dr. Altıntaş, İslam'da kardeş olmanın çok önemli ve kulluğun gereği olduğuna konuşmasında dikkat çekerken, emin ve güvenilir olmayla ilgili olarak Peygamber Efendimiz dönemi ile günümüzden örnekler verdi.

        Kardeşliği geliştiren en önemli konulardan birisinin selam ve ikram etmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Altıntaş, özellikle selam konusunun içerisinin doldurulması gerektiğini belirterek, "Selamın sembolik anlamı söz ve özün müşterek izdivacından ortaya çıkar. Emin, kurtuluş, barış gibi huzur ve mutluluğu ifade eder ve dinden kalbe, kalpten organlara yansıması gerekir. Zira selam kavganın değil, barışın dilidir. Selam, 'nasılsın'dan öte, 'bir sıkıntın, bir ihtiyacın var mı? Sana nasıl maddi manevi destek olabilirimin? adıdır"şeklinde konuştu.

        Programın sonunda Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Prof. Dr. Altıntaş'a verdiği konferansından dolayı teşekkür ederken, günün anısına bir kitap takdiminde bulundu.

        Konferansa, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, İlçe Müftüsü İsa Topuz, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Ersöz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        (ARÖ-AH-Y)

        04.12.2015 11:56:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler