Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRSAL MAHALLELERE YOL

        ADEM TUNÇER

        BURSA (İHA) - Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kırsal mahalle yollarının etaplar halinde yenileneceğini söyledi.

        Büyükşehir Kanunu ile hizmet alanı 131 mahalleye ulaşan Mustafakemalpaşa Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerde alt ve üst yapı yatırımlarını hızla sürdürüyor. Mahalleye dönüşen köylerdeki çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilçeye 7 kilometre mesafedeki Behram Mahallesi'nde yol yapım çalışmalarını inceledi.

        Merkez-kırsal ayırmadan bütün ulaşım güzergahlarının iyileştirilmesi için hummalı bir faaliyet içinde olduklarını belirten Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket ederek ulaşıma köklü çözümler getireceklerini kaydetti.

        Kurtulan; " Mustafakemalpaşa'da 640 kilometrelik bir ulaşım ağı var. Bize gelen talepler ve raporlar doğrultusunda yol güzergahlarını sağlıklı hale getirilme çabası içindeyiz.

        Özellikle kırsal mahalle yollarının düzenlenme ihtiyacı bulunuyor. Araziye ulaşımın sağlanması, kot farkının düzenlenerek su baskınları için tedbirler alıyoruz.

        Behram Mahallesi'nde daha önceki mevcut yol yüksek olduğundan yağmurlu havalarda evleri su basıyordu. Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla yol kotu 70 santim düşürülerek bu mesele giderildi. Ayrıca dar olan bu yol genişletilerek, araç ve yürüyüş akışı rahatlatıldı.

        300 metrelik bu güzergahta malzeme döküldükten sonra yolun satıh kaplaması yapılacak. Program dahilinde tüm ulaşım güzergahlarını yeni yatırımlarla destekleyerek rahatlatacağız" dedi.

        (MŞ)

        04.12.2015 12:01:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler