Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOSKİ'NİN ARAÇ FİLOSUNA YENİLERİ KATILDI

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü hizmet hızını ve kalitesini artırmak için araç parkını modernize ediyor.

        KOSKİ, bu kapsamda kanalizasyon ekibinin kullanması için 3 adet kombine kanal temizleme aracını ve malzeme taşıma işinde kullanılmak üzere 5 adet damperli kamyonu filosuna dahil etti.

        Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, bir taraftan şehrin eskiyen su ve kanalizasyon altyapısını yenilerken bir taraftan da yıpranan araç filosunu modernize ediyor. Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak acil müdahale gerektiren kanalizasyon tıkanmalarını gidermeye yönelik, 3 adet kombine kanal temizleme aracı satın aldı. Öte yandan KOSKİ'ye ait her türlü malzemeyi taşıma işlerinde kullanılmak üzere 5 adet de damperli kamyonu filosuna dahil eden KOSKİ Genel Müdürlüğü, merkez ve bölgelerde kullanılacak olan iş makinelerinin hangi amaca uygun olduğu ve ne şekilde faydalanılacağı konusunda personeline eğitim de verdi. Verilen eğitimlerle birlikte personelin donanımı arttırıldı. Üzerine yüksek basınçlı su ve vakum sistemi montaj edilen kombine kanal temizleme araçları, kanal arıza ekipleri tarafından kanalizasyon hattının temizliğinde ve tıkanıkların giderilmesinde kullanılacak.

        Yeni hizmete alınan araçlarda 2 bin 500 litre temiz su ve 4 bin litre atık su olmak üzere toplam 6 bin 500 litre kapasiteli tank, 2 bin 830 metreküp/saat vakum pompası ve 160 bar basınçla en az 183 litre/dakika debili su verebilecek kapasitede su pompası bulunuyor. 3 milyon liraya satın alınan 3 kombine kanal temizleme araçlarıyla filosunu güçlendiren Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 5 adet damperli kamyonu da 803 bin liraya mal etti. 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu kapsamında merkezde yürüttüğü su ve kanalizasyon çalışmalarını aynı şekilde yeni bağlanan ilçe ve mahallelerde de gerçekleştirmeye devam eden KOSKİ Genel Müdürlüğü, yeni alınan araçları merkez mahallelerin yanı sıra yeni bağlanan yerleşim birimlerinde de kullanacak.

        (AH-Y)

        04.12.2015 12:14:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler