Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN KANTARCI DÜNYA MADENCİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

        EMRAH YILDIZ

        ZONGULDAK (İHA) - Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

        Başkan Kantarcı,"Kömürü ülke ekonomisine kazandırmak için binlerce insanını yeraltında şehit veren yöremiz, ne yazık ki bunun karşılığını alamamıştır" dedi. Başkan Kantarcı, Madenciler Günü dolayısıyla mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "4 Aralık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de "Dünya Madenciler Günü" olarak kutlanmaktadır. Sınırları içinde ülkemizin tek taşkömürü havzasını barındıran bölgemiz, aynı zamanda ülke madenciliğinin temellerinin de atıldığı yerdir. Kömür işletmeciliği uzun yıllar yöremizin tek geçim kaynağını oluştururken, 200 yıllık süreçte ciddi bir üretim kültürünün oluşmasını da sağlamıştır. Öyle ki bu bölgede yaşayıp da madenciliğe dair hatırası olmayan, acısını duymayan, sözcüklerine yabancı kalan, madenciyle ekmeğini bölüşmeyen bir kişi bile bulmak mümkün değildir. Ekonomik gerekçelerle maden ocakları bir bir kapanırken istihdam hacmi daralan yöremiz hızla yoksullaşmıştır. Bu süreçte, bölgemize yönelik bir sosyal programın uygulanamamış olması, alternatif istihdam alanlarının oluşturulmaması insanımızı mağdur etmiş, yoğun bir göçün yaşanmasına neden olmuştur. Genç nüfusunu kaybeden bölgemizde, gelecek umudu da giderek azalmaktadır. Bu gidişe daha fazla seyirci kalmayız. Kömür havzası, bir yandan, sektör temsilcileri, yerel yönetimler, sendikalar, hükümet yetkililerinin de katıldığı bir süreçte yeniden yapılandırılırken, hızla yeni istihdam alanlarının oluşturulması gerekmektedir. Bu doğrultuda siyasetçisinden yerel yöneticisine, esnafından işadamına, sivil toplum örgütlerinden sendikalara kadar hepimize büyük görev düşüyor. Yöremizi yeniden ayağa dikmek, birlikte belirleyeceğimiz hedeflere doğru yöntemlerle gitmekten geçiyor. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesiyle bu yaklaşımların önünün açılmasını dilerken, Uzun Mehmet'ten bu yana maden ocaklarında yaşamını kaybeden tüm maden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyor, anıları önünde saygıyla eğliyorum. Emekli madencilere uzun ömürler, çalışmaya devam eden maden işçisi kardeşlerimle teknik elemanlarımıza da kazasız günler diliyorum."

        (EY-OA-Y)

        04.12.2015 12:20:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler