Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYANET-SEN DÜNYA MADENCİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

        EMRAH YILDIZ

        ZONGULDAK (İHA) - Çaycuma Diyanet-Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç, "Madencilerin yüzü gülsün ki, milletin yüzü gülsün" dedi.

        Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı ve Çaycuma İlçe başkanı Kenan Tunç, 4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tüm Madenciler Günü'nü kutlayan Başkan Tunç mesajında,"İnsanoğlu var olduğu zamandan bu yana rızkını kazanmak için kendine çeşitli meslek dalları seçmiş ve bu sayede hem kendinin hem de ailesinin geçimini sağlar olmuştur. Yer yüzünün en zor ve en meşakkatli mesleklerinden biri de hiç şüphe yok ki madencilik mesleğidir. Altın madeninden tutun da bor madenine kadar binlerce maden vardır. Yaşadığımız bölge itibarıyla Zonguldak ve civarının yıllarca iç içe olduğu ve maden dendiği zaman adeta özdeşleştiği maden ise kömürdür. Karaelmas ismiyle nam salmış kömür havzaları hem Zonguldak'ta hem de ülkemizin diğer bazı yerlerinde yitirilen binlerce cana rağmen ekmek kavgası ve ülke ekonomisi için hala varlıklarını devam ettirmektedir. Kömürü yerin yüzlerce metre altından çıkarıp insanlığın istifadesine sunan vefakar madencilerimiz iş, emek ve alın terinin sembol isimleridir. Onlar, ocağa beraber girdikleri nice arkadaşları gözleri önünde can vermesine rağmen evlerine helal lokma getirebilmek ve evlatlarını kimselere muhtaç etmemek için zor şartlara rağmen çalışmaktan vazgeçmeyen kahramanlardır.

        Buradan bir kez daha belirtmek isteriz ki özellikle Zonguldak'ta zarar ediyor bahanesiyle ocaklar kapatılamaz ve zararın faturası madencilere kesilemez. Ülke ekonomisine yıllarca büyük katkı sağlayan Türkiye Taş Kömürleri Kurumu yaşamalı, yaşatılmalı ve ocakları kapatmak değil, son sistem teknolojiyi kullanarak yenileri açılmalıdır. Kapatmak ve kapılara kilit vurmak acizliğin ve iflasın ifadesidir.

        Artık ocaklar kapatılsın, kapatılmasın gibi sığ düşünceler yerine ocaklarda bir kişinin bile burnu kanamadan nasıl üretim yapabiliriz? Alın teriyle çıkarılan kömürün pazarını nasıl genişletebiliriz? Kömürü başka hangi ülkelere pazarlayabiliriz? gibi milli duruş sergilemeli ve pozitif düşünceler geliştirmeliyiz. Kendi kömürümüzü pazarlamak şöyle dursun, ucuz diye dışarıdan kömür ithal ediyor ve kendi kömürümüzü sahip çıkmanın yollarını aramıyorsak burada niyetlerimizi iyice sorgulamalı ve derhal milli menfaatleri ön plana alacak acil projeler geliştirmeliyiz.

        Dünyanın en zor işini yapan madencilerimiz sosyal haklar konusunda en güzel iyileştirmeleri fazlasıyla hak etmektedirler. Son dönemde madenciler için çıkarılan çalışma saatleri ve haftalık izin günleri düzenlemelerini madencilerimiz açısından olumlu görüyor, böyle bir düzenlemeden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dileğimiz madencilerimizin her zaman yüzlerinin gülmesi ve morallerinin düzgün olmasıdır. Çünkü madencinin yüzü gülerse, o da bunu emeğine yansıtacak ve ülke ekonomisi de bu sayede kalkınarak milletin yüzü gülecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün madencilerin 04 Aralık Dünya Madenciler gününü kutlar, vefat eden madencilerimize Yüce Allah'tan rahmet, hayatta olanlara kazasız belasız hayırlı uzun ömürler dilerim" dedi.

        (EY-OA-Y)

        04.12.2015 12:21:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler