Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ BAROSU KADINLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI ELDE EDİŞİNİN 81'İNCİ YILINI KUTLADI

        - AVUKAT SEVGİ ESEN:

        - "5 ARALIK SADECE KADIN GÜNÜ DEĞİL, İNSAN OLMANIN EŞİT OLMANIN GÜNÜ"

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : İSMAİL SEYMEN

        KAMERA : İSMAİL SEYMEN

        KAYSERİ (İHA) - Türkiye'de kadınlara seme ve seçilme hakkı tanıyan yasanın kabul edilmesinin 81'inci yılında Kayseri Barosu'nun düzenlediği seminerde konuşan Doğruyol Yol Partisi (DYP) 21'inci dönem Kayseri Milletvekili Avukat Sevgi Esen " 5 Aralık, eşitlik adına, saygı adına yapılan mücadelenin bayrak olduğu, demokrasi adına bir onurun yaşandığı tarihin adıdır" dedi.

        Esen, kadınların haklarını kendi emekleriyle aldığını söyleyen Esen " Bugün 5 Aralık seçme ve seçilme kanununun çıkarıldığı gün. 5 Aralık sadece kadın günü değil, insan olmanın eşit olmanın günü. Alın terinin boncuk boncuk hakka dönüştüğü hukuka dönüştüğü gün. Her 5 Aralık'ta bir kapı aralanıyor. Ve bizler o aralıktan tarihin derinliklerine bakıyoruz" şeklinde konuştu.

        5 Aralığın yanlış yorumlanmaması konusuna vurgu yapan Esen "5 Aralık sadece bir kadın günü değil. Böyle bir yaklaşım böyle bir bakış açısı sorunların tespitine ve siyasette yapılacak en vahim hatadır. Şimdiden demokrasiden, ülke kalkınmasından vazgeçmek demektir. Toplumun kalkınmasındaki kadın emeğini devre dışı bırakmak demektir" ifadesini kullandı.

        Esen kadın olarak mücadeleye devam edeceklerini belirterek " Küçük olabilir ancak sağlam adımlarla demokrasi koşusuna katılmak, birikimler kazanmak, bu birikimleri ülke kalkınmasına taşımak, bizler adına mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçenlere göstereceğimiz en büyük saygı olacaktır" dedi.

        (AÖ-Y)

        04.12.2015 12:42:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler