Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞARALI, REHABİLİTASYON MERKEZİNDEKİ ENGELLİLERLE BULUŞTU

        MERSİN (İHA) - Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Akdeniz Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, engellilerle bir araya geldi.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla rehabilitasyon merkezinde kalan engellileri ziyaret eden Doç. Dr. Başaralı'ya, Akdeniz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özgür Karaaslan ve 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Mehmet Gül eşlik etti. Ziyarette, merkezle ilgili bilgi veren Akdeniz Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Varol, "Şu anda merkezimizde her yaş grubundan 80 engelli hastamız var. Hastalarımızın büyük çoğunluğu Mersin ve ilçelerinden olmakla beraber, civar illerden de gelenler var. Çalışmalarımızı Mersin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde 24 saat esasına göre 3 vardiya halinde 76 personelimiz ile sürdürüyoruz. Bakıcı annelerimizin yanı sıra hemşire ve idari personelimiz özveri ile çalışmakta" dedi.

        Başaralı ve beraberindekiler daha sonra hastaları odalarında ziyaret etti. Ziyaret esnasında hastalar ve çalışanlar ile tek tek ilgilenen Başaralı, "Toplumların gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli unsurlardan biri hiç kuşkusuz engellilerine gösterdiği özen. Ülkemiz son dönemde yapılan yasal düzenlemeler ile engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma ve toplumun üretken bir bireyi olmaları noktasında önemli mesafe kat etti. Engelliliği süreğen olanlar için ise bu tür merkezler çok önemli. Yaptığınız iş gerçekten takdire şayan. Ortamın temizliği ve hastaların bakımlı hali etkileyici. Ortada çok büyük fedakarlık olduğu belli. Sevgi ve merhamet duygusu olmadan bu iş olmaz. Engelli vatandaşlarımızın bizlerden en büyük beklentisi ilgi ve sevgi. Hiç birimizin yarın engelli olmayacağının garantisi yok. Biz sağlıklı insanlar olarak bu insanlara sahip çıkmalı ve onlara gerekli ilgi ve sevgiyi göstermeliyiz" diye konuştu.

        Dünyada 650 milyon, Türkiye'de ise 8,5 milyona yakın engelli olduğuna dikkat çeken Başaralı, "Evde Sağlık Hizmetleri Birimlerimiz engelli vatandaşlarımıza evlerinde sağlık hizmeti sunuyor. Sağlık Bakanlığı olarak onların hayatını kolaylaştırmak ve daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmelerinin önünü açmak için sağlık tesislerimizi engelsiz hale getirme çalışmalarımız sürüyor. Yeni yapılan sağlık tesisleri engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları düşünülerek tasarlanıyor. Mevcut binalarımızda ise mümkün olduğunca engellilerin hayatını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapıyoruz. İnşallah ilimizde devam eden sağlık yatırımlarımız tamamlandığında engellilerimiz daha çağdaş sağlık hizmetine kavuşacaklar" ifadelerini kullandı.

        (KYM-Y)

        04.12.2015 12:47:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler