Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİLER HAFTASINDA BÜLENT TURAN'DAN BÜYÜK MÜJDE

        GÜRKAN DÜZENLİ

        ÇANAKKALE (İHA) - AK Parti Grup Başkan vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Dünya Engelliler haftasında engelli vatandaşlara müjde verdi. Engellilerin yerinin çok farklı ve önemli olduğunu belirten Turan, "Bedensel ve zihinsel engellilerin toplum içinde üretken hale gelmesi amacıyla Toplumsal Sağlıklı Yaşam Merkezi engelli kardeşlerimize yeni bir ışık olacak" dedi.

        AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Toplumsal Sağlıklı Yaşam Merkezinin 'Sağlığını Sen Yönet' politikası ile yeni bir yaşama devam edilmesini sağlayacağını söyledi. Toplum temelli bir Model olduğunu belirten Turan, yapılması planlanan merkezin mevcut Çanakkale Devlet Hastanesi Hizmet binasının bulunduğu alanda yer alacak yirmi dönüm arazi içerisinde, yaklaşık onbin metrekare kapalı alandan oluşacağını kaydetti.

        Toplumsal Sağlıklı Yaşam merkezinde, hastalıkların tedavisine yönelik alanlar dışında bakım ve sağlığın korunmasına yönelik etkinlik alanları oluşturulacak. Bu merkezde, bir çok farklı meslek gruplarının da etkin bir şekilde çalışabileceği alanlar mevcut olacak. Spastik çocuklar, Otistik çocuklar, Kronik Ruh Hastalıkları Rehabilitasyon merkezi ile bebekliklerinden itibaren bu hastaların bakım ve tedavilerini, fizik tedavi uzmanları fizyoterapistler, Psikiatristler ve psikologlar kontrolünde hem ailenin hem de hastanın fizyoterapisi ve psikoterapiğiyle daha kaliteli bir yaşam için destek olunacak. Hastalığın komplikasyonları minimize edilecek ailenin yaşam boyu daha rahat bir hayat sürmesi sağlanacak. Sportif, Sosyal ve kültürel aktivasyon üniteleri ile Yaşlıların, Ruhsal ve fiziksel engelli vatandaşların birlikte kullanabilecekleri Yüzme Havuzları, Basket sahaları, Yürüyüş parkurları, aletli aletsiz egzersiz salonları bulunacak. Botanik Bahçesi, hobi bahçeleri ve yürüyüş parkurları yer alacak.

        (GD)

        04.12.2015 13:01:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler