Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜKETİCİLERİN SORUNLARI TESPİT EDİLDİ

        MUSTAFA YILDIRIM

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) tarafından düzenlenen Sivil Toplum ve Tüketici Hakları Arama Konferansı'nda belirlenen tespitler açıklandı.

        TÜKDES Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr.Nadir Suğur, kamu otoritesinin talepler konusunda hassas olmasını istedi. Suğur, tüketicilere tüketimden ve katılımdan gelen güçlerini daha aktif kullanma çağrısında bulundu. Suğur, tüketicilerin tespitlerini aşağıdaki başlıklarla açıkladı:

        "Gıda güvenliği ile ilgili evrensel normlara uygun hukuki düzenlemelerin yapılması, tüketicilerin sağlığını tehdit eden her türlü gıda ürünlerinin etkili bir şekilde denetiminin sağlanması ve insan sağlığına uygun organik ürünlerin üretilmesi ve tüketilmesi teşvik edilmelidir. Tüketicilerin yaygın olarak kullandığı kozmetik ve tekstil ürünlerinde insan sağlığını tehdit eden kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde yasaklanan bu kimyasal maddelerin ülkemizde de kullanımının yasaklanması ve gerekli denetimlerinin yapılması gereklidir. Belediye otoparkları cazip hale getirilmeli, sürücülerin makul fiyatlarla otoparklara araç park etmesi özendirilmelidir. Geri dönüşüm uygulamaları yaygınlaştırılmalı, geri dönüştürülecek ürünlerin depozitolu olması yasal hale getirilmelidir. Atık yağ ve benzeri geri dönüşüm maddelerinin tüketicilerden ücretle geri alınması yasal zorunluluk olmalıdır. Kamu kaynaklarının kullanımı şeffaf olmalı tüketiciler sürekli bilgilendirilmelidir. Eskişehir özelinde; kent merkezinin içme ve kullanma suyu kaynağı Porsuk Baraj Gölü Havzası'na her türlü deşarj önlenmelidir."

        (MY-KÇ)

        04.12.2015 13:24:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler