Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEMRE'DE DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

        SUAT METİN

        ANTALYA (İHA) - Tüm yurtta olduğu gibi Antalya'nın Demre ilçesinde de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk İlköğretim Okulu Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğe, Hakime Ayşen Uz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun ile daire amirleri, öğretmenler, engelli öğrenciler ve velileri katıldı.

        Etkinlik öncesi down sendromlu öğrencinin velisi Hamiyet Kabalak, Umut isminde 18 yaşındaki oğluna, hayatı boyunca destek olduklarını ve yaşadıkları zorlukları anlattı. Hamiyet Kabalak'ın konuşması, salondaki tüm herkesi duygulandırdı.

        Veli Hamiyet Kabalak'tan sonra bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, "Konuşma yapmayı düşünmüyordum ancak öğrencilerimizin hazırladığı bu muhteşem gösteri sonrası teşekkür etmek için konuşma ihtiyacı duydum. Bizlere bu etkinliği düzenlemekte ilham veren ve şuanda yurt dışında bulunan Demre Kaymakamımız Murat Uz'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi.

        Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından özel öğrenciler hazırladıkları gösterilerle maharetlerini gözler önüne serdi. Şiir okuyup kıyasıya yarışan özel öğrenciler, ront gösterileri ile izleyenleri büyülediler.

        Gösteri ve yarışmaların ardından engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

        (SM)

        04.12.2015 13:45:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler