Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HUKUKÇULARDAN 'TAHİR ELÇİ' AÇIKLAMASI

        - BASIN AÇIKLAMASI YAPAN MERAL GÜRBÜZ:

        - "HUKUKÇULAR OLARAK OLAYIN ORTAYA ÇIKARILMASI KONUSUNDA KUŞKULARIMIZ VAR"

        KADİR ARSLAN - MUSTAFA KAPLAN

        ESKİŞEHİR (İHA) - Anadolu Üniversitesi'nde toplanan bir grup öğrenci, akademisyen ve avukat, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde basın açıklaması sonrası çıkan çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi için basın açıklaması yaptı.

        Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde toplanan yaklaşık 60 kişiden oluşan grup, Hukuk Fakültesi önünde bir araya geldi. Topluluk burada çeşitli sloganlar atarak, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Meral Gürbüz, 28 Kasım günü meslektaşları, Tahir Elçi'nin katledildiğini söyleyerek, kendilerinin hukuk öğrencileri, akademisyenler, avukatlar olarak Tahir Elçi'nin hukuka ve barışa adanmış hayatının önünde saygı ile eğildiklerini belirtti.

        Tahir Elçi'nin derslerde öğretilen ve mahkeme salonlarında mücadelesi verilen cezasızlık uygulamalarına karşı en kararlı savunucularından olduğunu ifade eden Gürbüz, Elçi'nin bütün tarafları eleştirmekten çekinmediğini kaydetti. Gürbüz, "Elçi'nin katledildiği olaya ilişkin maddi gerçeğin açığa çıkarılmasını umuyoruz ama ne yazık ki hukukçular olarak bu konuda kuşkularımız var. Bu kuşkular geçmiş deneyimlerimize dayanıyor. Kamuoyuna mal olmuş aydınların katillerinin hiçbir olayda bulunmaması artık olağan hale gelen cezasızlık anlayışını pekiştiriyor. Ancak şu haliyle bile bu olayın siyasi sorumlularının olduğu tıpkı Suruç, Diyarbakır ve Ankara katliamlarındaki gibi ortadadır. Biz hukukçular olarak hakikatin açığa çıkarılması için tüm muhakeme süreçlerini takip edeceğimizi, artık ölümlerin yaşanmaması için barışa taraf olduğumuzu belirtiyoruz. Ve değerli meslektaşımızın son sözlerini haykırarak artık yeter diyoruz. İnsanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma ve operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar ve operasyonlar bu alandan uzak olsun. Tarihimize, değerlerimize sahip çıkalım" dedi.

        Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

        (MK-KÇ-HA-Y)

        04.12.2015 13:52:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler