Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR'DA SATRANÇ TURNUVASI BAŞLIYOR

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi satranç sporunu yaygınlaştırmak için üç ayrı kategoride düzenleyeceği 5. Satranç Turnuvası, 12 Aralık'ta başlıyor. Turnuvaya katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 11 Aralık olarak belirlendi.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği, 5. Satranç Turnuvası düzenlemeye hazırlanıyor. 12 Aralık'ta başlayacak ve 27 Aralık'ta ödül töreniyle sona erecek turnuva, çocuklar, yıldızlar ve karma kategorilerinde yapılacak. Üç kategoride dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli ödüller verilecek. Başarılı olacak sporcular, Diyarbakır dışında yapılacak turnuvada kenti temsil etme imkanı bulurken, yetenekli çocuklar ise, milli takım seçmelerine katılacak, başarılı olmaları durumunda Türkiye'yi yurtdışında temsil etme şansı yakalayacak. Satranç Turnuvası'nın çocuklar ve yıldızlar kategorisinin maçları, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda Satranç Atölyesi'nde, karma kategorinin müsabakaları ise Tigris Resepsiyon Salonu'nda yapılacak.

        SON BAŞVURU TARİHİ 11 ARALIK

        Şu ana dek 75 kişinin başvuruda bulunduğu 5. Satranç Turnuvası'na, bu yıl 100'ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Spor Şube Müdürlüğü, satranç sporunun ve turnuvanın yaygınlaşması için kentin işlek caddelerine turnuvanın duyurusunu yapan Kürtçe ve Türkçe afişler asarken, turnuvaya katılıp yarışmak isteyenler, 11 Aralık 2015 tarihine kadar Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Spor Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilecek.

        "SATRANCIN YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ"

        Turnuva hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü Eğitmeni Mizgin Karaman, kentte satranç sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için turnuvayı organize ettiklerini belirtti. Turnuvayı herkesin katılabileceği şekilde kurguladıklarını vurgulayan Karaman, satranç sporunu desteklemek amacıyla "Satranç Kursu" kitabı bastırıp dağıttıklarını ve sporun özellikle çocuklar tarafından sevilmesi için Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda Satranç Atölyesi oluşturduklarını kaydetti. Karaman, atölyeden isteyen herkesin mesai saatleri içinde faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

        (MP-Y)

        04.12.2015 13:55:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler