Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAVRAN'DA MELKİ MANTARI KÖYLÜ KADINLARA GEÇİM KAYNAĞI OLDU

        FATMA TALAY

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Havran ilçesinde, Melki mantarı, Edremit-Balıkesir yolu üzerindeki köylülere geçim kaynağı oldu. İlçeye bağlı Küçükşapçı mahallesinde yol kenarında melki satan kadınlar, son yağışlarla birlikte artan mantarın kendilerine geçim kaynağı olduğunu söyledi.

        Havran da, son günlerde düşen yağmurla birlikte ormanlarda bol bol çıkan melki mantarı, çok sayıdaki vatandaşa geçim kapısı oldu. Melkinin kilosunu 7,5 liradan sattıklarını anlatan Gülsüm Güngörmüş, melkinin yörede bilinen zehirsiz bir mantar türü olduğunu söyledi. Sabahın erken saatlerinde ormanlardan topladıkları melki mantarını yol kenarında sattıklarını anlatan Güngörmüş," Her yıl güz yağmurlarından sonra bu melki mantarı çıkar. Bizde bunu toplayıp yol kenarında satarız. Yağmurun bol olduğu yıllarda çok çıkan bu melki mantarı bizim gibi çok sayıdaki insana geçim kapısı oluyor" dedi.

        (FT-EME)

        04.12.2015 14:02:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler