Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN SUBAŞIOĞLU'NDAN KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

        EMRAH VAROL

        DENİZLİ (İHA) - Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 81. yıldönümüyle ilgili açıklama yaptı.

        Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 81. Yıldönümüyle nedeniyle açıklama yaptı. Subaşıoğlu, '' Bugün kadınlarımız eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda ülkemizin rekabet gücünü artırmakta, bizleri gururla temsil etmektedirler. İnanıyorum ki bu olumlu tablo, ilerleyen süreçlerde Meclis ve yerel yönetimler düzeyinde kadın temsilinin artmasına da vesile olacaktır. Kadınlarımızın siyasi süreçlerde söz sahibi olması, ekonomik ve sosyal kalkınmaya doğrudan katkısı, tayin etme ve karar mekanizmalarında aktif rol üstlenmesi şüphesiz genç Cumhuriyetimizin imajını güçlendirmiş, geleceğe yönelik sağlam bir temel oluşturmuştur.İnanıyorum ki bu olumlu tablo, ilerleyen süreçlerde Meclis ve yerel yönetimler düzeyinde kadın temsilinin artmasına da vesile olacaktır. Bu inançla Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 81. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Savaşımızda kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle yad ediyor, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum''dedi.

        (EV-

        04.12.2015 14:14:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler