Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT'TA 3G PROJESİ

        - TOKAT İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISINDA KÖYLERDE EĞİTİM ÖĞRETİM GÖREN VE MADDİ DURUMU YETERSİZ OLAN ÖĞRENCİLERİN GİYECEK, KÜLTÜREL, SOSYAL, VB. İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI AMACIYLA "GELECEĞİN GÖNLÜNE GİRMEK (3G) PROJESİ" GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI

        NURHAN İÇMEZ

        TOKAT (İHA) - Tokat İl Genel Meclisi toplantısında köylerde eğitim öğretim gören ve maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin giyecek, kültürel, sosyal, vb. ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla "Geleceğin Gönlüne Girmek (3G) Projesi" görüşülerek karara bağlandı.

        Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer başkanlığında yapılan İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısında "Geleceğin Gönlüne Girmek (3G) Projesi" görüşülerek karara bağlandı. Başkan Dizer, 2016 bütçesinde sağlık, eğitim, tarım, tarımsal alt ve üst yapılar, kültür ve turizm yatırımlarının yanında sosyal içerikli projelere de kaynak aktarmış olduklarını kaydetti. Bu kapsamda hayata geçirilen projelerden birisi olan "Geleceğin Gönlüne Girmek Projesi (3G)" kapsamında öğrencilere yardım yapılacağını ifade eden Başkan Dizer, "Projemizin amacı, ilimiz hudutları dahilinde yer alan köylerde öğretim gören özellikle ilk ve orta okul çağındaki, öncelikle dezavantajlı ve engelli öğrenciler olmak üzere ailelerinin geliri olmayan ya da ekonomik durumu yetersiz olan çocukların giyecek, kültürel, sosyal, vb. ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. İl Genel Meclis üyelerimiz, köy muhtarlarımız ile proje ortağı olarak belirlediğimiz Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki il/ilçe milli eğitim müdürlükleri, okul müdürleri ve diğer bir proje ortağımız olan Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanlığı temsilcilerinin iştirakiyle oluşturulacak komisyon marifetiyle tespit edilecek. Bu proje kapsamında, komisyonumuzca belirlenen çocuklarımız için, kıyafet, spor gereçleri, eğitim araçları, kırtasiye malzemeleri, hikaye kitabı, roman, vb. ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında ballıca mağarası ve müzeler gibi tarihi ve turistik yerler başta olmak üzere çocuklarımızda tarih ve ecdat bilincini artırmaya yönelik olarak Ulusal bayramlarımızda Çanakkale, Anıtkabir, TBMM, vb. geziler yapmayı planladık'' dedi.

        Proje için 2016 yılında 100 bin TL ödenek ayırdıklarını ifade eden Başkan Dizer, "Proje bütçesinin yeterli olmayacağı düşünülebilir. Ancak idaremiz sadece maddi olanaklarını ortaya koymamaktadır. Özel İdaremiz malumunuz olduğu üzere araç, gereç ve insan kaynakları kapasitesi ile çok büyük olanaklara sahiptir. Proje uygulamasında öz kaynaklarımızın tümü kullanılacaktır. Yine Türk Kızılayımızdan projemize çok büyük katkı sağlayacağının sözünü aldık. Keza Milli Eğitim Müdürlüğümüz özellikle insan kaynaklarıyla çok büyük kapasiteye sahiptir. Gelecek yıllarda ihtiyaca göre ödeneğin revize edilmesi mümkündür. İlerleyen yıllarda projenin başarısına göre projenin kapsamını genişletmeyi, proje ortaklarını çoğaltmayı ve proje bütçesini daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Ancak şu bilinmelidir ki Özel İdare olarak yoksul, dezavantajlı ve engelli çocuklarımızı asla sahipsiz bırakmayacağız. Hayırlara vesile olması dileğimle saygılarımı sunarım'' şeklinde konuştu.

        (Nİ-SLH-Y)

        04.12.2015 14:21:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler