Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SOĞUK HAVALARLA GELEN GRİP VE NEZLEYE DİKKAT

        ANTALYA (İHA) - Yaz sıcaklarının ülkemizi terk ederek yerini soğuk kış aylarına bırakması ile nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıkları artıyor. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Deniz Yılmaz, nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarının hızla bulaşmasındaki ana sebeplerden birinin kişilerin kapalı ortamlarda bulunması sonucu hava yolu ya da temasla yayıldığını belirtti.

        Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Deniz Yılmaz, havaların soğuması ile oluşabilecek üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları konusunda uyardı. Yaz sıcaklarının ülkemizi terk ederek yerini soğuk kış aylarına bırakması ile nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarının hızla bulaşmasındaki ana sebeplerden birinin kişilerin kapalı ortamlarda bulunması sonucu hava yolu ya da temasla yayıldığını belirten Doç. Dr. Yılmaz, kişinin bu hastalıklardan kendisini düzenli uyku ve yaşam, sağlıklı beslenme gibi etmenlerle zinde tutarak ve toplum içerisinde ellerini sürekli yıkayarak koruyabileceği gibi önerilerde bulundu.

        GRİP AŞISI HASTALIĞA YAKALANMADAN YAPILMALI

        Kişinin alerji, burun kemiğinde eğrilik gibi bir takım hassasiyetler sebebiyle de daha çabuk ve çok sık hasta olmasına yol açtığını belirten Doç. Dr. Yılmaz, grip aşısının ise hastalığa yakalanmadan yapılması gerektiğini ifade etti. Nezle ile grip arasında da farkların olduğunu, nezle hapşırma, hafif ateş ve boğaz ağrısı ile gribin ise baş ağrısı, ateş, kırgınlık hali ile ortaya çıktığını ayrıca gribin uzun sürdüğü durumlarda zatürreye yol açabileceğini dile getiren Doç. Dr. Mustafa Deniz Yılmaz, "Çocuklarda yalnızca bol balgam ve kulak ağrısı ile ortaya çıkan sinüzit ya da orta kulak iltihabına neden olduğunda antibiyotik tedavisi uygulanır. Ancak normal koşullarda nezle ve gripte antibiyotik tedavisi yapılmaz. Ağrı kesici, iltihap giderici gibi ilaçlar kullanılabilir" dedi.

        04.12.2015 14:46:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler