Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ'TA SATRANÇ KURSU

        ŞAHİN ŞAHİN

        MUŞ (İHA) - Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan satranç kursuna öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

        Havaların soğuması ve kar yağışı nedeniyle sosyal yaşamın etkilendiği Muş'ta, öğretmenler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan satranç kurslarına ilgi göstermeye başladı. Kurslara özellikle öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Satranç Antrenörü Nejdet Çetin, satranç oyununu okullarda da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Satranç kursuna gelen kursiyerlerin haftanın yorgunluğunu ve stresini attıklarını ifade eden Çetin, "Çok eğlenceli geçen satranç kurslarında kursiyerler hem öğreniyor hem de yeni dostlar, arkadaşlar ediniyorlar. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak dünyanın birçok ülkesinde ders olarak okutulan satranç oyunu insanlarımıza öğretmek, sevdirmek ve Muş'ta bu oyunun yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Satranç oyununu öğrenen öğretmenlerimizde okullarda öğrencilerine öğreterek yaygınlaşmasına katkıda bulunuyorlar" dedi.

        Satranç öğretmeni Mustafa Taş ise, "Satranç oyunu küçük yaşlarda çocuklara öğretilmelidir. Eğitim açısında çok faydası olan bir spor oyunudur. Yaşamda da satranç oyununda da esas olan mücadeledir. Satranç bir mücadele yönetimidir. Yönetim becerisidir. Yönetim sanatıdır. Hatta bazen bir kriz yönetimidir. Satranç bizlere oyunda olduğu gibi yaşamda da kısa ve uzun vadeli hedeflerin olması gerektiğini, amacı olmayan oyunun da yaşamın da bir şey ifade etmeyeceğini anlatır" ifadelerini kullandı.

        Satranç olaylarının analiz etme, hızlı ve doğru karar verme sanatı olduğunu vurgulayan Taş, "Hedefe ulaşmak için bir plan yapılması, bu plan doğrultusunda eldeki olanakların en akılcı, en ekonomik kullanımını öğretir. Hedefe ulaşan yolda, gelebilecek tüm olumsuzluklara karşın tedbirli olmayı, ayrıntılar hesaplansa bile yapılan tüm hamlelerin asıl amaca hizmet etmesi gerektiğini ortaya koyar" şeklinde konuştu.

        (ŞŞ-MSA-Y)

        04.12.2015 15:06:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler