Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAR YAĞIŞI LASTİKÇİLERİN İŞLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI

        NURHAN İÇMEZ

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta kar yağışı ile birlikte lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

        Türkiye'de kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlaması ile birlikte lastikçilerde yaşanan yoğunluk devam ediyor. Tokat'ta kar yağışı ile birlikte kış lastiği taktırmak isteyen araç sahipleri sıraya girdi. Lastikçi Kadir Akay, mesleğini oğluna devrederek emekliye ayrıldığını fakat yaşanan yoğunluk nedeniyle oğluna yardım ettiğini söyledi. Kar yağışının da etkisi ile araçlarına kış lastiği taktırmak isteyenlerin yoğunluk oluşturduğunu ifade eden Akay, bir ay daha bu yoğunluğun devam edeceğini ifade ederek, "Kış lastiği havaların soğuduğu bugünlerde hayati önem taşıyor. Özellikle gece ve sabah saatlerinde hava sıcaklıklarının eksi değerlere düşmesi sonucu buzlanan yollarda aracın yol tutuşu için lastik çok önemli. Kendi can ve mal güvenliğimizin yanı sıra karşıdaki insanlarında can ve mal güvenliğini düşünerek kış lastiği taktırmakta fayda var. Bugünlerde çok yoğunluk var. Müşterilerimizi fazla bekletmemeye çalışıyoruz. Eleman sayımızı artırdık, talebi karşılamak için emekli olmama rağmen oğluma yardım ediyorum" dedi.

        35 yıldır lastikçilik yapan Salih Uçar, kar yağışı ile birlikte lastik satışlarında artış olduğunu söyledi. Kasım ayında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrederken Aralık ayı ile birlikte kar yağışının lastik satışlarını artırdığını ifade eden Uçar, lastik fiyatlarında geçen yıla göre çok fazla zam gelmediğini kaydetti. Kar lastiği olmayan araç sürücülerinin trafik cezası ödemektense yazlık lastiklerini değiştirmeyi tercih ettiğini ifade eden Uçar, güvenli bir yolculuk için lastik seçiminin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

        Yapılan denetimlerde kış lastiği kullanılmayan araçlara 31 Aralık tarihine kadar 571 TL, 1 Ocak itibariyle de 602 TL idari para cezası uygulanacak.

        (Nİ-SLH-Y)

        04.12.2015 15:43:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler