Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "ESOGÜ MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER MBM-BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KADIN KOMİTESİ" TOPLANTISI

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) yürüttüğü "Turuncu Etkinlikler" kapsamında, "Kadına ve Kız Çocuklarına Karşı Şiddete Son" temasıyla düzenlenen "ESOGÜ Model Birleşmiş Milletler MBM-Birleşmiş Milletler Kadın Komitesi" toplantısı, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

        Toplantı, ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri ile ESOGÜ'de öğrenim gören Bosna-Hersek, Filistin, Filipinler, Gürcistan, İspanya, Kırgızistan, Komor Adaları, Letonya, Mısır, Makedonya ve Pakistan'dan öğrencileri bir araya getirdi. Etkinliğin düzenlenmesine verdiği büyük desteğin yanı sıra, toplantının açılışına katılarak gençlere destek veren ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, burada yaptığı konuşmada, "Toplumda en büyük çileyi çeken, fedakârlıklarda bulunan ve aileyi bir arada tutan kadınlarımıza tüm hayatımızı borçluyuz. Dünyayı yaşanır kılan kıymetli varlıklarımız olan kadınlarımıza şiddeti şiddetle protesto ediyoruz. Çünkü başka türlü sağlıklı bir toplum kurmamız mümkün değil. Birleşmiş Milletlerin kadına ve kız çocuklarına karşı şiddeti gündeme taşıması takdire şayandır. İnşallah buradan yaptığımız çağrı Birleşmiş Milletler nezdinde alınacak kararlara temel olur ve alınan kararlarla sorunlar çözülür. Ben bu toplantıyı hazırlayanlara bir kez daha teşekkür ediyor ve toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

        (İHA-KÇ)

        04.12.2015 15:57:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler