Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BBP VE ALPEREN OCAKLARI'NDAN TÜRKMENLERE DESTEK

        - BBP İL BAŞKANI CEMİL ÇOKER:

        - "SALDIRILARA DEVLET TAVIR KOYMALI"

        HAYATİ KANAT

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve Alperen Ocakları işbirliğinde Bayırbucak Türkmenleri için yardım çalışması yapıldı.

        Afyonkarahisar'da yapılan yardım çalışması hakkında bilgi veren BBP İl Başkanı Cemil Çoker, Alperen Ocakları ile birlikte Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım çalışması başlattıklarını belirterek, Türkmen kardeşlerinin her zaman yanında olduklarını söyledi. Çoker, "Oradaki kardeşlerimiz, dardalar, zordalar, sıkıntıdalar. Dolayısıyla devlet mutlaka yardım ediyordur ama özellikle hem Rusya'nın hem Esad güçlerinin ve diğer yandan İran güçlerinin yapmış olduğu saldırılara dayanacak ellerinde silah ve tesisat gücünün de olmadığını biliyoruz. Bizde silah gönderecek pozisyonda olmadığımız için oradaki kardeşlerimize maddi, manevi minimum katkı sağlamak için kendi camiamızda, Alperen Ocaklarının gönül verenleri, Büyük Birlik Partisi'nin gönül verenleri böyle bir çalışma yaptık" dedi.

        Türkmenlere yönelik saldırılara devletin tavır koyması gerektiğini kaydeden Çoker, "Gönlümüz arzu ediyor ki 3-5 bin kilometreden gelen Rusya Esad'ın yıkılmaması için bir mücadele veriyorsa bizde burnumuzun dibindeki Türkmen kardeşlerimize Alperen Ocakları olaraktan, Büyük Birlik Partisi olaraktan, genel manada da Türk Milleti olarak sahip çıkmanın derdindeyiz. Biz devletten bir şey bekliyoruz işin doğrusu. Yapılan hava saldırısı ve tanklarla yapılan saldırının durdurulması yönünde bir tavır konulmasını istiyoruz. Sınırımızı ihlal eden uçağın düşürülmesi her ne kadarda Türkiye Cumhuriyetine yapılan ihlalin bir karşılığı olsa da oradaki Bayır Bucak Türkmenlerinin zulmüne engel olacak nitelikte değil" diye konuştu.

        (HK-GC-

        04.12.2015 16:06:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler