Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜNEY'İN SANAYİ ÜSSÜ'NE İKİNCİ CAMİ

        - ADANA OSB'DE 5 BİN KİŞİLİK CAMİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI

        - BAKAN SARI: "DUALAR, MÜSLÜMANLARIN SIKINTIDAN KURTULMASINA VESİLE OLSUN"

        - AOSB BAŞKANI SÜTCÜ: "ÜRETİM, İSTİHDAM VE KATMA DEĞERLE DEVLETE BORCUMUZU ÖDÜYORUZ"

        ADANA (İHA) - Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) hayırsever "Uçurum" ailesi tarafından İstanbul'daki Sultan Ahmet Camisinden esinlenerek yaptırılan Arif Uçurum Camii törenle ibadete açıldı.

        34 bin çalışanın istihdam edildiği AOSB'deki ikinci cami olan Arif Uçurum Camisi'nin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Prof. Dr. Talip Küçükcan, Tamer Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yelden, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Müftüsü Arif Gökçe, AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanayiciler ve sanayi tesislerinin çalışanları katıldı.

        HAYIRLI BİR AÇILIŞLA BAŞLADIK

        Göreve başladıktan sonra ilk resmi açılışına katılan Adana Milletvekili Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, konuşmasında, "Hayırlı bir açılışla başlamak nasip oldu. Bunun diğer hayırlı açılışlara vesile olacağına inanıyorum. Bu camide edilecek duaların, dileklerin Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Bu kutsal mekanın dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimizin de sıkıntılarından kurtulmasına vesile olmasını diliyorum" dedi

        Adana Valisi Mustafa Büyük de Adana'nın güzel insanlarıyla zenginleştiğini belirterek, hayırseverlikleri nedeniyle Uçurum Ailesi'ne ve caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

        "KAZANMAK KADAR, MEMLEKET İÇİN HARCAMAK DA ÖNEMLİ"

        Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ise, Uçurum Ailesi'nin hayırseverliğine vurgu yaptığı konuşmasında, sanayici olarak memlekete hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını bildirdi. Sütcü, "Sanayicilik yapmak, üretmek ve kazanmak elbette önemlidir. Ancak, biz sanayicilik yaparken, en iyi örnekleri sergilemek durumundayız. Biz, memleketimizde işçinin alın terini zamanında vermenin, yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmenin yanında kazandığımız parayı da devlet vememleket için harcamak gayesindeyiz. Uçurum Ailesi'ne de böyle bir örnek sergiledikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Sütcü, şöyle devam etti:

        "Bizim bundan sonraki görevimiz; bulunduğumuz topraklara borcumuzun olduğunu unutmamak, bu borcumuzu da devletimize hizmet ederek ödemektir. Nasıl ki, bakanlık, milletvekilliği yapılarak hizmet ediliyorsa biz de sanayiciler olarak; istihdam ederek, katma değer yaratarak, ekonomimize katkı sağlayarak, devletimize, milletimize hizmeti sürdürmek istiyoruz"

        "ŞÜKÜRLER OLSUN" DİYORUZ

        Camiyi yaptıran Uçurum Ailesi'nin şirketi olan Oğuz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Uçurum ise, "Böyle bir eser yaptırmak çocukluk hayalimizdi. Cenabı Allah'a bize bu günleri yaşattığı için şükrediyorum. Cami projesini yaptırmadan önce Türkiye'de çok sayıda camiyi gezdik ve Sultan Ahmet Camisi'ne benzer bir projede karar kıldık" dedi.

        Temeli 2013 yılının Kasım ayında atılan camiye adı verilen Arif Uçurum da "Dünyanın en mutlu insanı olduğunu" belirterek, "Bu caminin yapılmasında kardeşlerim İsrafil ve Yusuf Uçurum'un büyük emeği var. Onlara ve caminin tamamlanmasında emek harcayan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah izin verdiği müddetçe bu tür hayır işlerini sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü biz, bu ezanı, bu bayrağı ve bu vatanı çok seviyoruz" diye konuştu.

        5 BİN KİŞİLİK ESER

        21 bin metre kare arsa üzerine iki kat bodrumlu, 2.400 metrekare kapalı alanı olan Arif Uçurum Camii'nde, 3 bin 200 kişi içeride, 2 bin kişi de dışarıda olmak üzere 5 binden fazla kişi aynı anda ibadet edebilecek. Yüksek şiddetli depreme dayanıklı olarak inşa edilen 2 minareli caminin tamamı betonarme olan yapısında 300 bin ton demir, 3 bin metre küp hazır beton kullanıldı.

        Peyzaj çalışmaları AOSB Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen caminin toplam yeşil alanı 8.835 metrekaredir.

        (ADN-Y)

        04.12.2015 16:16:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler