Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN GENÇ'TEN KADINDALARA KUTLAMA

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 81. yıl dönümünü kutladı.

        Başkan Genç, yaptığı yazılı açıklamada, kadının hayata dahil edilmediği hiçbir ülkenin başarılı olabilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet, toplumu çağdaş dünyanın evrensel değerleriyle buluşturmuş, uzun yıllar boyunca görmezden gelinen kadınlarımız, ekonomik, siyasal ve sosyal haklarına kavuşmuştur. Yaşamın her alanında yok sayılan kadın, Cumhuriyet'in ilanı ile birlikte varlığını ortaya koymuştur. Dünyada bağımsızlık mücadelesi yapan ülkeler nasıl Atatürk' ü örnek bir lider almışlarsa kadın hakları uğruna uğraş ve savaş verenler de onu bir devrimci olarak aynı şekilde örnek almak durumundadırlar. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce sağlayan öncü ülkelerden biri olma onurunu taşımamız, bize önümüzdeki yıllarda daha da ileri adımlar atma sorumluluğunu vermektedir. Bütün kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi.

        (KYM-Y)

        04.12.2015 16:17:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler