Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LİTVANYA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ AUDRİUS BRÜZGA'DAN NEHÜ'YE ZİYARET

        COŞKUN SAĞLAMDİN

        NEVŞEHİR (İHA) - Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ziyaret etti.

        'Keşfedilmemiş Litvanya' konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, üniversitemizi ziyaret etti. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler'in eşlik ettiği Büyükelçi ve beraberindeki heyeti ziyaretlerinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci ve NEHÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Vahit Erkutlu karşıladı.

        Audrius Brüzga ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, kendilerine üniversite hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. İsmail Bekci ayrıca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Litvanya'da bulunan üniversiteler arasında öğrenci ve personel hareketliliğine dair anlaşma yapılabilmesine yönelik görüşlerini dile getirdi.

        Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin mimari yapısına hayran kaldığını belirten Büyükelçi Audrius Brüzga, Litvanya'da bulunan üniversiteler ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasında her türlü iş birliğine yönelik çalışmalara destek olacaklarını vurguladı.

        Heyet daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci nezaretinde Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne geçti. Kendilerini burada karşılayan Merkez Müdürü Doç. Dr. Serkan Şahinkaya, Büyükelçiye Araştırma Merkezinde bulunan cihazlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        (COŞ-AÖ-Y)

        04.12.2015 16:17:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler