Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN TAŞÇI 'E-KENT55'İ ANLATTI

        - ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI İSHAK TAŞÇI:

        - "AKILLI BELEDİYECİLİĞİN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ"

        SAMSUN (İHA) - E-KENT55 projesini hayata geçirdiklerini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Bu proje vatandaşlarımız işlemlerini günün 24 saati gerçekleştirebilecek, belediyemiz de hem verimlilik, hem tasarruf hem de gelir artışı sağlayacak. Akıllı belediyecilikte Türkiye'nin öncüsü olacağız" dedi.

        Atakum Belediyesi E-KENT55 projesinin tamamlandığını ve halkın kullanımına hazır hale geldiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Teknolojiyi en üst düzeyde kullandığımız projemiz ile personel verimliliği yüzde 200 artacak, emlak gelirleri ciddi oranda artacak ve belediye kırtasiye masraflarında yüzde 50 tasarruf sağlanacak" diye konuştu.

        VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK

        Taşçı şu bilgileri verdi: " E-KENT55 projesinin üç ayağından ikisi olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), Akıllı İş Sürecini (AİS) tamamladık. Bir diğer ayağı olan Coğrafi Bilgi Sisteminde de (CBS) altı ayda büyük mesafeler kat ettik ve kısa süre sonra tamamlamış olacağız. CBS'nin tamamlanmasıyla birlikte Atakum ilçesinin gelecek 100 yılına taban oluşturabilecek akıllı belediyeciliği hayata geçirmiş olacağız. Türkiye'de akıllı belediyeciliğin öncüsü olacağız. Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Akıllı İş Süreci ile belediye hizmetleri şeffaflaştırılarak daha hızlı hale gelecek. Vatandaşlarımız, hizmet masaları, internet, SMS ve mobil cihazlarıyla isteklerini, dileklerini ve şikayetlerini belediyemize ilettiği anda iş süreci başlıyor. Tüm adımlar izlenebilecek, halkımız süreç ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olacak. Coğrafi Bilgi Sistemi ile de vatandaşlarımız günlük hayatta birçok kolaylık ve yenilik sunulacak. Halkımız sadece mesai saatleri dışında da birçok işlemlerini bulundukları her yerden teknolojik bu önemli adımımız sayesinde 24 saat yapabilecek."

        "TASARRUF, VERİMLİLİK VE GELİR ARTIŞI DA SAĞLAYACAK"

        E-KENT55 projesi ile ciddi bir tasarruf da sağlayacaklarına dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, belediyenin emlak gelirlerinin de artmasının hedeflendiğini kaydederek, "E-KENT55 projesi ile belediyede gerçekleşen işlemlerde kullanılan kırtasiye malzemelerinde yüzde 50 tasarruf sağlanacak. Ayrıca emlak gelirlerinde ciddi bir gelir artışı olacak. En önemli kısımlardan bir tanesi de personel verimliliği. Bu proje ile personel verimliliğimiz yüzde 200 oranında artacak. Bütün bunların yanı sıra vatandaşlarımız evleri, arsaları ve ilçemizle ilgili bilgileri temin edebilecek" şeklinde konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        04.12.2015 16:32:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler