Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA'DA "BAĞIMLILIĞA DUR DE" KONFERANSI

        SAİM ÇOTUK

        YALOVA (İHA) - Yeşilay ve Yalova Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından "Bağımlılığa Dur De" konulu konferansı tertiplendi.

        RDKM'de yapılankonferansa Üsküdar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. İsmail Tayfun Uzbay, İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman ve Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Suat Soydemir konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını yapan Genç Yeşilay'dan Ümit Karahasan, Yeşilay'ın kurulduğunda alkol ve tütünle mücadele ederken günümüzde bağımlılığın her türüne karşı savaşan bir kuruluş haline geldiğini söyledi. Karahasan, "Genç Yeşilay olarak geleceği inşa görevini verdiğimiz gençleri çok önemsiyor ve bu yönde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün 80 üniversitede Genç Yeşilay gruplarının kurulduğunu görmekten de mutlu oluyoruz. Gençlerimiz toprağa diktiğimiz fidanlarımızdır. Onlara sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

        Kent Konseyi Başkanı ve eski Emniyet Müdürü Şükrü Önder de konferans öncesinde söz aldı. Bağımlığının farklı bir çeşidine değinen Önder, "Bana göre çağımızın en büyük sorunu internet bağımlılığıdır. Bu bağımlılık insanlar arasındaki iletişimi günden güne keserek insanları asosyal bir hale taşıyor. Dolayısıyla da sağlıksız bir toplum olmaya doğru gidiyoruz" dedi.

        Prof. Dr. Niyazi Eruslu da, geleceği tasarlayan ülkelerde gençlerin büyük önemi olduğuna dikkat çekerek, "Ülkeler üçe ayrılır. Birincisi geçmişte kalan ülkeler. İkincisi bugünü yaşayan ülkeler ve üçüncüsü ise geleceği tasarlayan ülkelerdir. Geleceği tasarlayan bir ülke olmamız için coğrafyamızı tarihimizi, iklimimizi ve insanımızı iyi değerlendirmemiz gereklidir. İnsanı değerlendiren ve istikbale hazırlayanlar gençlerdir. Gençler düşünceleri tarafından yönetilir. Düşünceler fikirleri, fikirler hareketleri, hareketler alışkanlıkları, alışkanlıklar ise karakterleri belirler. Eğer biz gençlerimizin düşüncelerini şekillendirirsek ülkemizin de istikbalini şekillendiririz. Bugün burada gençlerimize etkileyen faktörleri ve onların alışkanlıklarına etkileyen şartlarda değişik faktörler ve çevre faktörleri de etkisi büyüktür" diye konuştu.

        (SÇ-MŞ)

        04.12.2015 16:46:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler