Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EĞİTİM HAK-SEN GENEL BAŞKANI GÖKÇEK OKULLARI ZİYARET ETTİ

        - EĞİTİM HAK-SEN GENEL BAŞKANI GÖKÇEK:

        - "MEMURUN ARKA BAHÇESİYİZ"

        AHMET GENÇ

        AĞRI (İHA) - Eğitim Hak-Sen Genel Başkanı Hanifi Gökçek, "Eğitim Hak-Sen'in tüm siyasi partilere eşit mesafede, herhangi bir ideolojik merkezin veya kamu makamlarının güdümünde değil, çalışanların arka bahçesidir" dedi.

        Kentte bulunan okulları ziyaret eden Eğitim Hak-Sen Genel Başkanı Hanifi Gökçek, okul idarecileri, öğretmenler, memurlar ve hizmetlilerle bir araya gelerek, sendika çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bir süre sohbet eden Gökçek, "Siyasallaşmakla suçlanan sendikalara alternatif olarak kurulmuş olan sendikamız, sekiz yıllık samimiyet sınavını başarıyla vererek kuruluş ilkelerine sadakatini ispatlamış, her koşulda eğitimcilerin sesi olduğunu, camiaya ve muhatabımız olan kurumlara kabul ettirmiştir. 81 ile yayılmış olan üyelerimiz ve yeni temsilciliklerle her geçen gün büyüyen, güçlenen Eğitim Hak-Sen, ülke çapında teşkilatlanmasını devam ettirmektedir. Kendini sendikamız içinde 'eğitimci' kimliğiyle ifade etmek isteyen, kişisel ve siyasi ikbal kovalamayan her yol arkadaşımız Eğitim Hak-Sen Tüzüğü ve Sendikal Kanun çerçevesinde temsil hakkını alabilir. Bizler; sendikacı kimliğinden önce, birlikte hak aramanın gereğine inanan eğitimcileriz. Eğitim Hak Sendikası'nın kurucuları, siyaseten ve ideolojik yapılanmalardan bağımsız, bir sendika var etmek için yola çıktılar. Eğitim Hak-Sen'in yol arkadaşları, uzakta kalıp temsil edilmeyi beklemek ve eleştirmek yerine çözüme taraf olmayı seçenlerdir. Tüm siyasi partilere eşit mesafede, herhangi bir ideolojik merkezin veya kamu makamlarının güdümünde değil, çalışanların arka bahçesidir. Eğitim Hak-Sen, kurumsal yapısını kısa sürede oturtmuş, üyelerinin idari sorunlarının çözümünde hukuksal mekanizmaları devreye sokabilen kararlı bir sendika olmuştur. Çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürmeleri için mücadele veriyoruz. Hak ve emek mücadelesini uluslararası sözleşmeler, anayasa ve kanunlar ekseninde vermektedir. Sorunları iletmek yerine sorunu tespit eder ve çözüm önerileriyle birlikte paydaşlarına gider. Bu nedenle üyelerimiz adına yargıya taşıdığımız tüm davalar kazanılmıştır. Sendikamız; daha önce sendikal bir görev almamış, hatta üyelik tecrübesi bile yaşamamış eğitimcilerimiz için bir okuldur" dedi.

        Ziyarete Eğitim Hak-Sen Genel Sekreter Ümit Şeref Yarıcı, Eğitim Hak-Sen Genel Mali Sekreteri Kadir Doğan, Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Eğitim Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz, Sağlık Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Necmettin Kılıçaslan ve Büro Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Muhammed Oruç da katıldı.

        (AG-MSA-Y)

        04.12.2015 16:49:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler