Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ'DA YATIRIM DESTEĞİ SEMİNERİ

        KAMİL CANKILIÇ

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da "5 milyon lira Üst Limitli Teknolojik Ürün Yatırımı ve AR-GE Merkezi Kurulum" desteği programları kapsamında seminer verildi.

        Elazığ Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE uzmanı Serkan Kök konuşmacı olarak katıldı. Başvurularının internet ortamında yapıldığını belirten AR-GE Uzmanı Serkan Kök, AR-GE merkezi ve ürün tanıtım desteği konusunda bilgiler verdi. AR-GE merkezlerinin başvuru ve değerlendirme denetim sürecinden bahseden Kök, "Firma sistem üzerinden başvurusunu yapıyor. Daha sonra bakanlığa ulaşan dosyalar biz uzmanlar tarafından ön incelemeye tabi tutuluyor. Herhangi bir eksiklik tespit edilmesi halinde başvuru dosyası işletmemize geri dönüş yaparak bu eksikliklerin tamamlanmasını sağlıyoruz. Başvuru dosyası tamamlandıktan sonra bakanlığımızda bir değerlendirme ve denetim fonksiyonu oluşturuluyor. Bu denetim komisyonu firmamızı yerinde incelecek olan akademisyenleri belirliyor. Daha sonrasında bu belirlenen akademisyenler işletmemize ziyaretlerden bulunarak bakanlığımıza bir rapor sunuyorlar" dedi.

        Bakanlıkta tekrar bir değerlendirme toplantısı yapıldığını da kaydeden Kök, "Firmanın başvurusunu değerlendirmek üzere gerek duyulması halinde bu kısımdan firmamızdan da bir sunum yapmasını bekliyoruz. Sonrasında akademisyenlerimiz göndermiş olduğu raporla ve sunum ışığında başvuru değerlendiriliyor ve nihai karar belirleniyor. Olumsuz olması halinde işletmeye geri bildirim yapıyoruz" diye konuştu.

        Toplantı sonunda Kök, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

        (CK-MP-Y)

        04.12.2015 16:58:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler