Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESOGÜ'DE "FIKIH VE SOSYAL HAYAT KONFERANSI" DÜZENLENDİ

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından "Fıkıh ve Sosyal Hayat" konulu konferans düzenlendi.

        Konferans, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. İbrahim Çalışkan'ın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti.

        Prof. Dr. İbrahim Çalışkan konferansta, İslam Hukuku'nun diğer hukuklardan farklı olarak kişinin Allah ile olan irtibatını da düzenleyen kurallar demek olan "fıkıh" tarafı olduğunu aktardı. Beşeri hukukun sadece kişinin diğer kişilerle ile kişinin kurumlar ve devletle olan ilişkilerini düzenlediğini ifade eden Prof. Dr. Çalışkan, buna karşılık İslam Hukuku'nun kişinin sadece dünyevi işlerini değil, ahirete ilişkin işlerini de düzenleyen bir hukuk olduğunu belirtti. Prof. Dr. İbrahim Çalışkan bu anlamda ilahiyatçıların belli bir kişi ya da görüşte sabit kalmak yerine, çağın ihtiyaçlarını iyi okuyan, yorumlayan ve çözüm üreten hukukçu-ilahiyatçılar olmaları gereğine işaret ederek, bu hususa öğrencilerin dikkatini çekti.

        (SK)

        04.12.2015 17:04:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler