Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEPAV PAYDAŞ KURUMLARLA BİR ARAYA GELDİ

        KORAY USTABAŞI

        EDİRNE (İHA) - Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülen 'Edirne Kalkınma ve Rekabet Gücü Gündemi Projesi' kapsamında paydaş kurumlar ETSO'da bir araya geldi.

        Toplantıya, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Vali Yardımcısı Mustafa Ergun, Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, TEPAV Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Necdet Budak ile diğer paydaş kurumların yetkilileri katıldı.

        Proje kapsamında Edirne'nin kalkınma ve rekabet gündeminde kritik öneme sahip altı başlıkta küresel ve ulusal eğilimler, mevcut durum, fırsat ve potansiyeller ile politika önerileri belirlendi. Raporlara göre, Edirne iş fırsatları, teşvik sistemi, acil tarım eylem planı, turizm eylem planı, yüksek hızlı tren etki alanı analiz raporu ve akıllı şehir raporu konularında sunumlar yapıldı.

        Sunumların ardından söz alan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, çalışmayı çok başarılı bulduğunu ifade ederek, "Çok başarılı bir çalışma olmuş, emeği geçenleri kutluyorum, Edirne'nin önemli bazı konularda yol haritası çizilmiş. Edirne Teşvik almadığı halde, Türkiye ortalamasının üzerinde bir kalkınmışlığa sahip. Doğru teşvik olduğu takdirde Edirne'yi kimse tutamaz. Edirne'de il merkezi ve büyük ilçeler dışındaki küçük ilçeler arasında büyük uçurumlar var. Teşviklerin bölgesel ve iller bazında değil ilçeler bazında yapılmasının doğru olacağı ortadadır" dedi.

        (KU-MK-Y)

        04.12.2015 17:05:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler