Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GELİBOLU PİRİ REİS MESLEK YÜKSEK OKULUNUN YENİ BİNASI TÖRENLE AÇILDI

        SEÇİM TURŞUCU

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu yeni binasına taşındı.

        İlçe içindeki belediyenin tahsis ettiği binada 18 yıldır eğitim ve öğretimini sürdüren ve şimdiye kadar 4054 öğrencinin mezun olduğu okulun yeni binasına taşınması nedeniyle bir tören düzenlendi. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından okul müdürü Doç. Dr. İsmail Elagöz açılış konuşmasını yaptı. Elagöz konuşmasında, "Okulumuz Gelibolu Meslek Yüksekokulu adıyla kurulmuş olup, 2000 yılında okulumuzun adı, ünlü Osmanlı denizcisi ve kaptanı Piri Reis'in adının eklenmesiyle Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. Açılışını yaptığımız yeni hizmet binamızın arsası Milli Savunma Bakanlığı tarafından tahsis edilmiş, ödeneği merkezi bütçeden sağlanmıştır. Binamız 2 katlı olup, toplam 7.400 m2 kapalı alana sahiptir. Bu binada 110 kişilik 2, 90 kişilik 7, 80 kişilik 8 adet büyük derslik, 30 kişilik 6 adet küçük derslik, 1 bilgisayar, 1 Turizm ve otel işletmeciliği, 1 Deniz ve Liman Laboratuvarı, 1 yemekhane, 1 kantin, 2 otel uygulaması, 1 arşiv odası, 37 adet akademik ofis ve idari büro bulunmaktadır" dedi.

        Okul müdürünün konuşmasının ardından Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer konuştu. Acer konuşmasında, "Belki üniversitenin geçmişinde, ilçelerde bulunan Meslek Yüksekokulları sanki üniversitenin üzerinde birer yük, geliştirilmesi zor ve dolayısıyla bir problem olarak bakıldığı zamanlar oldu. Oysa, tıpkı günümüzde her ilimizde bir üniversitenin olmasının sağladığı faydalar ve kattığı yararlar gibi en azından büyük ilçelerimizde bir Meslek Yüksek Okulumuzun olması bulunduğu ilçelere ne büyük şeyler kattığı yolunda hiçbirimizin tereddüt geçirmemesi lazım" dedi.

        Rektör Acer'in ardından konuşan Gelibolu belediye başkanı Mustafa Özacar, "Gelibolu Bir Okuldur. Gelibolulular olarak bölümlerimizin sayısının arttırılmasını bekliyoruz. Elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu sayın Rektörümüzle paylaşmak istiyorum" dedi. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'de, "Gelibolu hem Türk tarihinde, hem de dünya tarihinde önemli bir yere sahiptir. Çünkü ilk kalenin yapıldığı, ilk donanmanın kurulduğu, Piri Reisin haritasını çizdiği yer. Fatih'e İstanbul'u açan yer, Mustafa Kemal'e Atatürk olma yolunu açan yerdir. Çanakkale'nin bir üniversite şehri olduğunu biliyoruz. Tabi ki Gelibolu'da bir üniversite şehridir. Bunun içinde geride ne varsa bunları tamamlamak bizim görevimiz olacaktır. Gelibolu yeni bir yatırım yılına giriyor. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde Gelibolu şimdiye kadar aldıklarından daha fazlasını alacaktır" dedi. Bu konuşmaların ardından protokol tarafından okulun açılışı kurdelenin kesilmesiyle yapıldı ve okul gezildikten sonra tören sona erdi.

        (GD)

        04.12.2015 17:08:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler