Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIŞ YİYECEĞİ KESTANE RAĞBET BEKLİYOR

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : HALİL DAĞ - LİDER OLGUN

        KAMERA : HALİL DAĞ - LİDER OLGUN

        GAZİANTEP (İHA) - Soba önünde Kış aylarının vazgeçilmezi olan kestane, yüksek fiyatı nedeniyle henüz beklenen ilgiyi görmüyor. Çiğ ve pişmiş kestane satıcıları ise vatandaşlara kestane yemeleri için çağrıda bulundu.

        Kış aylarının vazgeçilmezi olarak bilinen kestane, tezgahlarda ve seyyar satıcılarda ki yerini aldı. Bu yıl kestanenin kilosu 12 TL'den, pişmiş kestanenin kilosu ise 30 TL'den satışa sunuluyor. Kış mevsimi gelmesi ile birlikte Gaziantep'in cadde ve sokaklarındaki tezgahlar kestane ile dolarken, yüksek fiyatı nedeniyle beklenen ilgiyi görmüyor. Kestanenin kış aylarında tezgahları doldurduğunu hatırlatan Mesut Yalçın, şu anda günde 5-6 kilo ancak satabildiklerini kaydetti. Havaların soğuması ile satışların artmasını beklediklerini belirten Yalçın, "Halkımızdan kestane yemelerini, rağbet etmelerini bekliyoruz. Yani zaten kestane kış yiyeceğidir. Halkımız yersin ki bizde para kazanalım. Burada hem pişiriyoruz, hem de satıyoruz. Havalar daha yeni soğudu o yüzden satışlarımız halen yükselmedi. Kilosunu 30 TL'ye satıyoruz. Vatandaşlarımızdan rağbet etmesini bekliyoruz. Şu anda günlük 5-6 kilo satabiliyoruz ama geçen yıl daha fazla satardık. Kar yağdığında rağbete daha da artacak. Çünkü kestane soba önünde çok iyi gider" ifadelerini kullandı.

        Vatandaşlar da henüz kestanenin pahalı olmasından yakındı.

        (HD-

        04.12.2015 17:14:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler