Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MADENCİLER GÜNÜNDE DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

        SERTAÇ ÖZDEMİR

        ZONGULDAK (İHA) - TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin "4 Aralık Dünya Madenciler Günü" kapsamında düzenlediği resim, şiir, kompozisyon ve satranç kategorilerindeki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi.

        Maden Mühendisleri Odası Lokalinde düzenlenen ödül törenine; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

        Törende açılış konuşması yapan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, 4 Aralık Dünya Madenciler gününü kutlayarak "Bugün Dünya Madenciler Günü madencilik zor bir meslek sürekli kazalarla anılıyor ama gelişmiş ülkelerin kalkınmasında lokomotif bir rolü üstlenmiş bir sektör. Madencilik olmasa teknolojik gelişme olmaz gündelik hayatta kullandığımız bir sürü eşyayı kullanamayız. Üniversitede bölüm seçen öğrenciler maden mühendisliği bölümünü seçmiyorlar. Bizim zamanımızda tek tercih vardı ben de o bölümü seçtim. Bu sektör sürekli kazalarla anılacak bir sektör değil. Bu sektörde siz mühendislik bilim ve tekniğini, teknolojiyi kullanırsanız kazaların önüne kesinlikle geçersiniz. Hiç kaza olmadan bu sektör yürütülebilir yeter ki bakış açısı değişsin" dedi.

        Ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ise "Yaklaşık 20 senedir bu yarışmaları düzenleyen Maden Mühendisleri Odası'na teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize kabiliyetlerini sergileme fırsatı tanınmıştır. Birbirinden güzel eserler meydana getirmişlerdir. Öğrencilerimiz ruh hallerini resimlere, şiirlere, kompozisyonlara yansıtmışlar. Ben öğretmenleri ve aileleri, öğrencilerini ve çocuklarını bu tür yarışmalara katılmaya teşvik ettikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

        (SÖ-OA-Y)

        04.12.2015 19:55:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler