Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'HER ÇOCUK ŞARKI SÖYLER'

        - MSKÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI ÖĞRETİM PROGRAMINDA YER ALAN "TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI" DERSİ KAPSAMINDA ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ 'HER ÇOCUK ŞARKI SÖYLER' PROJESİ KAPSAMINDA KONSER VERDİ.

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : BEKİR TOSUN

        KAMERA : BEKİR TOSUN

        MUĞLA (İHA) - Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda "Her çocuk şarkı söyler" projesi kapsamında üniversite öğrencileri engelli öğrencilerin oluşturduğu koro çocuk şarkıları seslendirdi.

        Üniversite Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim programında yer alan "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında gerçekleşen konsere öğrenciler ve aileler büyük ilgi gösterdi. Düzenlenen programın açılışında konuşan Yrd. Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk, amaçlarının gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilerin müzikten keyif alması ve kendilerini müzikle ifade edebilmesi olduğunu söyledi. Menteşe Kent Konseyi Engeliler Meclisi'nin desteğiyle bu yılki çalışmaların farklı bir anlam kazandığını belirten Şentürk, "Dönemin başından beri 10 hafta boyunca eğitim alan çocuklarımızdan oluşturulan koromuza şarkılar öğretilmiş, gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilerimizin müzikle kendisini ifade edebilmesi sağlanmıştır. Engelli çocukların aldıkları sanat eğitimi ile kendilerini üniversiteli gibi hissetmelerini sağlamaya çalışıldı" dedi.

        Proje kapsamında MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi üniversite öğrencileri ile engelliler çocuk şarkıları seslendirdi. Konser sonunda izleyiciler öğrenci ve engellileri uzun süre ayakta alkışlandı.

        Programın ikinci bölümünde Sahne Sanatları Topluluğu tarafından hazırlanan "Otizmin sesine kulak ver" etkinliğinde, Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve "absolutepitch" olarak adlandırılan olağanüstü müziksel işitme yeteneğine sahip olması nedeniyle dünyadaki 664 müzik dehasından birisi olarak gösterilen otistik Buğra Çankır piyano dinletisi sundu. Çankır, dinletinin ardından uzun süre alkışlandı.

        (BT-İK)

        05.12.2015 00:16:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler