Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE TEŞKİLATI, BAHÇELİ'NİN YANINDA

        TAMER YAVUZ

        EDİRNE (İHA) - Milliyetçi Halk Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, "Edirne Teşkilatı olarak biz genel başkanımızın yanındayız" dedi.

        MHP'de seçimlerden sonra kurultay talep edildiğini dile getiren İl Başkanı Özkan, "Ancak kurultayın olması için tüzük değişmesi gerekiyor. Değiştikten sonra genel başkan seçimi yapabilir. Olağanüstü kurultay dile getiren arkadaşlarımız oldu. Edirne Teşkilatı olarak biz genel başkanımız yanındayız. İmza toplama çalışması yapılıyor. Edirne İl Başkanlığı olarak imza vermeyeceğiz. Yerel başkanımızın ve başkanımızın yanında duruş sergileyeceğiz" diye konuştu.

        "TÜRKİYE GEREKENİ YAPMIŞTIR"

        Rus uçağının, Türkiye hava sahasını ihlali nedeniyle silahlı kuvvetler tarafından düşürülmesini haklı gördüğünü kaydeden Özkan, "Uyarılara rağmen ihlal etmeye başlamıştır. Hiçbir ülke diğer ülkenin sınırlarını ihlal etme söz konusu değildir, Türkiye gerekeni yapmıştır. Rusya hava sahasını genişletme arzusu içerisindedir. Amerika'da bir taraftan kendi ölçülerinde gayret etmektedir. Burada üzücü olan şudur, bizim olan bölgede yaşayan Türkmenler çok büyük sıkıntı, saldırı altındadır. Esad tarafından da öldürülen Türkmenler söz konusudur. Bu saldırıları nefretle şiddetle kınıyoruz. Türkmenler, günahsız insanlar göç etmek istemiyor. Rus ve Amerikan güçleri tarafından anlaşılmış gibi arka planda yer altı ve zenginlikler yatmaktadır. Irak'ta yaşadığımız sıkıntılar şimdi Suriye de yaşanıyor. Suriye'nin kuzey bölgesi yaşanan sıkıntılarda uzun vadede Amerika'nın ve İsrail'in projeleri yatmaktadır. 3-4 milyonu da Türkiye'ye geldiğini ve yaşadığını biliyoruz Suriyelilerin. IŞİD desteklendi ve görevini yaptı. Şimdi ise IŞİD'in ortadan kaldırılması için mücadele var. Türkmenlere destek çıkmak zorundayız. Türkmen kardeşlerimize MHP ülkü ocakları olarak 1 kamyon erzak gönderilmiştir" dedi.

        (TY-MK-Y)

        05.12.2015 09:21:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler