Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SOĞUK HAVA HAYATI FELÇ ETTİ

        - MUŞ'TA YILIN İLK KARI ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

        - SOĞUK HAVADAN İNSANLAR VE HAYVANLAR OLUMSUZ ETKİLENİYOR

        ŞAHİN ŞAHİN

        MUŞ (İHA) - Muş'ta etkili olan kar yağışı yerini soğuk hava ve dona bırakması, hayatı durma noktasına getirdi.

        Muş'ta etkili olan kar yağışından sonra soğuk hava yaşamı adeta felç etti. Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 14'e kadar düştüğü kent merkezinde, don ve buzlanma meydana geldi. Soğuk havada çalışan işçiler tenekelerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken, bazı sokak kedileri ise araçların üzerine çıkarak güneşte ısınmaya çalıştı.

        Soğuk havada Türk Telekom'un kablo çekim işlerinde çalışan işçilerden Abdullah Şana, tenekede ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını söyledi. Soğuk havada çalışmanın çok zor olduğunu ifade eden Şana, "Hava çok soğuk. Ateş yakarak ısınmaya çalışıyoruz. Kablo çekiyoruz. Hava eksi 12 derece var. Ne yapalım mecbur çalışacağız" dedi.

        Kar yağışı öncesi havaların sıcak ve güzel olduğunu kaydeden Osman Mirze ise, "Kar yağmadan önce havalar baya güzeldi. Kar yağdıktan sonra hava aşırıcı derecede olumsuz etkilendi. Göründüğü gibi iş yerlerimizin önünü temizleyerek karla mücadele ediyoruz" diye konuştu.

        Birçok kişinin kar yağışına hazırlıksız yakalandığını ve soğuk havanın aniden bastırmasının çok kötü olduğunu vurgulayan Şirin Uyanık da, "Hazırlıksız yakalandık. Her taraf buz oldu. Havalar çok soğuk. Ani yağan kar birçok kişiyi zor durumda bıraktı. Havaların aniden soğuması ve don tutması çok kötü oldu. Allah yardım etsin" şeklinde konuştu.

        (ŞŞ-MSA-Y)

        05.12.2015 09:37:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler