Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKÇAKOCA'DA HAYVANLAR DAHA SAĞLIKLI ORTAMLARDA

        - KAZALARDA YARALANAN 20 KÖPEK TEDAVİ EDİLDİ

        TUNCAY TÜRKGÜLÜ

        DÜZCE (İHA) - Akçakoca Belediyesi tarafından koruma altına alınan köpeklerin daha sağlıklı bir ortamda beslenmesi ve bakımlarının yapılması amacıyla, özel olarak tasarlanmış ahşap köpek kulübeleri hazırlandı. 4-5 yıldır hizmet veren Akçakoca Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağında 70-80 civarında sokak hayvanı barınmakta olduğunu bu köpeklerin bakımları Akçakoca Belediyesi Veteriner Hekimi tarafından rutin olarak yapıldığı bildirildi.

        Akçakoca Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri ile ilgili olarak ise şunlar aktarıldı. "Sokak hayvanları için kuru mama ve süt tozu takviyesi yapıldı. Periyodik olarak çeşitli kurum ve kuruluşlardan sokak hayvanlarının beslenmesi için gıda sağlandı. 20 trafik kazasına uğramış sokak hayvanlarına acil müdahale edilip tedavi altına alındı. 200 sokak hayvanına kuduz aşısı ve uyuz tedavisi yapıldı. 103 köpek ve 50 kedinin kısırlaştırıldı."

        Mezbahane Akçakoca Belediyesinin bünyesine alınırken mezbahada modernizasyon planı kapsamında kalebodurundan başlanarak el değmeden çalışan sensörlü musluklar bıçak sterilizatörü ve sığır devirme ünitesi kadar bir çok alanda yenileme yapıldığı bildirildi. Yine kesilen hayvanların nakilleri için yeni hijyenik et nakil arabası hizmete sokuldu.

        ayrıca ilçede Belediye ve İlçe Halk Eğitim müdürlüğü ortaklaşa düzenledikleri kursa 16 kişi kasap belgesi aldı.

        (TT-AY)

        05.12.2015 09:57:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler