Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MURATPAŞA PERSONELİNE İŞARET DİLİ SERTİFİKASI

        ANTALYA (İHA) - Muratpaşa Belediyesi çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen işaret dili kursu sona erdi. Sertifikalarını alan personel, işitme engelli vatandaşlarla iletişim kuracak

        120 saat sürdü.

        Muratpaşa Belediyesi, işitme engelli vatandaşların belediye hizmetlerinden kolaylıkla yararlanması amacıyla, çalışanlarına işaret kursu düzenledi. Murapaşa Belediyesi ve Muratpaşa Kaymakamlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte belediye personeline yönelik 24 Ağustos tarihinde başlayan işaret dili kursu sona erdi. İşaret Dili Eğitmenleri Nurettin Baloğlu, Meral Yağmur ve Özlem Büyükgezirci tarafından verilen toplam 120 saatlik kursu başarıyla tamamlayan Muratpaşa Belediyesi personeline sertifikaları verildi.

        İŞARET DİLİ İLE İSTİKLAL MARŞI

        Muratpaşa Belediyesi'nden 30 personelin katıldığı işaret dili kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını Başkan Yardımcıları İbrahim Cephaneci, Hasan Kaçmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yavuz, İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Şube Müdürleri Talip Oktay, Bülent Uludağ ile İşaret Dili Eğitmenleri Nurettin Baloğlu, Meral Yağmur ve Özlem Büyükgezirci verdi. Sertifika töreninin ardından kursiyerler, İstiklal Marşı'nı işaret dili ile söyledi.

        Sertifika töreninde konuşan Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, belediye ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kurslara yaklaşık 3 bin vatandaşın katıldığını belirterek, "Düzenlediğimiz kurslar arasında en önemlilerinden biri İşaret Dili Kursumuz. İşitme engelli vatandaşlarımız, her işlerini kendileri görebilir ama iletişim işinde zorluklar çekebilirler. Özellikle kamu kurumlarında sıkıntı yaşıyorlardı. Muratpaşa Belediyesi olarak bu açığı giderdiğimiz için çok mutluyum" diye konuştu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        05.12.2015 10:08:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler