Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PALU'DA 6 BİN 500 FİDAN DİKİLDİ

        ŞEMSETTİN AYDOĞDU

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Palu ilçesinde 6 bin 500 adet fidan dikimi yapıldı.

        Palu Kaymakamlığı, İlçe Orman İşletme Şefliği, Palu Belediyesi işbirliğinde Aşağı Mahallesi'nde bulunan Murat Nehri kıyısı ile Kalekent Mahallesi Doğu eteğine 6 bin 500 adet fidan dikimi yapıldı. Fidan Dikim çalışmalarına İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Palu'yu ilk gördüğünde dağlarda ve ilçe çevresinde ağaç sayısının az olmasının dikkatini çektiğini belirten Öztürk, "İklimin elverişli olmasına ve okuduğum kadarıyla Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde bölgenin meşe ormanıyla kaplı olduğu belirtilmesine rağmen zamanımızda dağ eteklerinin bu halde olması beni üzmüştü. Akdağların bazı eteklerinde meşe ormanları bulunmaktadır. Fakat bu, ilçemiz için yeterli değildir. İl ve ilçe imkanlarını kullanarak bölgenin hızlı bir şekilde ağaçlandırılması için çalışmalara başladık" dedi.

        Elazığ Orman İşletme ve İlçe Orman İşletme Şefliği'nin ciddi bir ağaçlandırma çabası içinde olduğunu gördüğünü de anlatan Öztürk, "Köylerimizde ve ilçe merkezi çevresinde ciddi anlamda fidan dikimi yapıldı. Fakat dikim çalışmaları kadar halkımızın bu fidanları koruması da büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın dikilen bu fidanları sahiplenmesi durumunda, gelecekte Evliya Çelebi'nin bahsettiği gibi dağları ormanlarla kaplı bir Palu görmemiz mümkün olacaktır" diye konuştu.

        Daha sonra Kaymakam Öztürk, ilçe protokolü ve öğrenciler 6 bin 500 fidanı toprakla buluşturdu.

        (HİV-MP-Y)

        09.12.2015 12:00:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler