Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ KAHRAMAN'DAN DÜNYA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ GÜNÜ MESAJI

        ABDULLAH ASLAN

        ERZİNCAN (İHA) - Erzincan Valisi Süleyman Kahraman 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

        Vali Kahraman mesajında şu görüşlere yer verdi: "İnsan hakları, adaletin ve barışın tesisinde en önemli unsurdur. Zira bizler, insanın sınırları aşan, sınırların ötesinde bir varlık olduğuna inanıyoruz. İnsanlar, hakları bakımından eşit ve özgür doğarlar. Devlet yönetiminin amacı, insan haklarını korumaktır. İnsan haklarına dayalı bir yönetim anlayışı, kişinin özgürlüğüne saygı duymayı önerir, kişisel tercihlere müdahaleyi yasaklar. Özgürlük, herkes tarafından korunması gereken insana onur ve değer katan bir durumdur.

        Bugün dünyanın birçok yerinde insanların temel hak ve hürriyetlerinin göz ardı edildiğini görüyoruz. Özellikle yaşadığımız coğrafyada savaş, kan, gözyaşı hiç eksik olmuyor. Bizler, geçmişte olduğu gibi şimdi de gönül coğrafyamızda yaşayan insanlara yardım eli uzatıyoruz. Ülkemizin birçok şehrinde olduğu gibi Erzincan'da da göçe zorlanmış insanları barındırıyor, onlara huzurlu bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Bu, bizim insanlık görevimizdir. Tüm vatandaşlarımızın da çeşitli yardım kuruluşları vasıtasıyla vatanından ayrı düşmüş insanlara maddi ve manevi destek olduğunu görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.

        Ülkemiz, insan hakları konusunda dünyadaki birçok ülkeden çok ileri seviyededir. Çocuğuna ülke aramak için dikenli tellerden geçmeye çalışan mültecilere çelme takan Batı'nın, botlarla Avrupa'ya gitmeye çalışan insanları denizde kaderine terk eden ülkelerin olduğu bir dünyada Türkiye, milyonlarca insana hem kapılarını hem de gönüllerini açmış, onlarla kader birliği yapmıştır.

        İlimizde oluşturulan İnsan Hakları Kurulları; toplumun ve kamu görevlilerinin, haklar konusunda bilinçlenmesi için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Demokratik toplumlarda olduğu gibi şehrimizde de çevredeki sorunlara duyarsız kalmayıp sorunların çözümü için öneriler sunmak, sorunun bir parçası olmayıp çözümler üretmek hepimizin en temel vatandaşlık görevidir. Erzincan Valiliği olarak tüm vatandaşlarımızın huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir şehirde yaşamaları ve insan hak ve hürriyetini etkin kılabilmek için hassasiyetle çalışıyoruz.

        Her bireyin insan hak ve özgürlüklerinin korunması için azami çaba sarf etmesi, toplum barışını ve birlikte yaşama duygusunu pekiştirecektir. Bu vesileyle insan hak ve özgürlüklerinin gelecek nesillere daha da genişletilerek aktarılması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Günü'nü içtenlikle kutluyorum."

        (AA-AT-Y)

        09.12.2015 15:50:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler