Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SULTANGAZİ'DE ŞEB-İ ARUS ETKİNLİĞİ

        - MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ SULTANGAZİ'DE ANILDI

        MURAT DELİCE

        İSTANBUL (İHA) - Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Şeb-i Arus etkinliği çerçevesinde sahneye çıkan yazar Sinan Yağmur, Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi ve felsefesini anlattı. Gecede ayrıca Şems'i Tebrizi anlatan bir de oyun sergilendi.

        Sultangazi Belediyesi, Mevlana'nın 742. Vuslat yıl dönümü dolayısıyla "Şeb-i Arus" etkinliği düzenledi. Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen geceye vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Etkinlikte, yazar Sinan Yağmur tarafından Mevlana'nın hayatının anlatıldığı bir söyleşi programı gerçekleştirildi. Söyleşi programının ardından yazar Yağmur tarafından kaleme alınan, Tebrizli Şems ile Mevlana'yı anlatan "Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems" isimli tiyatro oyunu da sahnelendi. Sahnelenen oyunda oyuncuların performansları katılımcılardan yoğun alkış aldı.

        Etkinlik öncesi bir açıklama yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Mevlana'yı anmak için geleneksel hale getirilen programda vatandaşlarla bir araya gelindiğini ifade ederek, "Mevlana'yı anmak, böyle bir düşünürü ve ilim erbabını anmak ülke bazında değil evrensel bazda da çok büyük önem arz ediyoruz. İstiyoruz ki insanlar artık periyodik hale gelmiş bu anma programımızda bir abonelik sistemi gibi otursun ve bu programlara sürekli iştirak etsinler. İnşallah biraz sonra yapılacak olan etkinliklerde Mevlana'yı daha iyi tanıma gelecek kuşaklarda daha iyi anlatma noktasında vazifemizi de yerine getiririz" dedi.

        Geceye katılan ve vatandaşlara Mevlana'nın felsefesini, yaşayış tarzını anlatan yazar Yağmur ise, Mevlana'yı kendi cümlesiyle anlatarak, "Bizim kabrimizi topraklarda orada burada şu diyarda aramayın bizler ariflerin arşivlerin gönlündeyiz'. Dolayısı ile Hz. Mevlana'mızın 8 asır öncesinden günümüze taşıdığı mesajları, özellikle günümüzde başta İslam coğrafyası olmak üzere bütün dünya coğrafyasındaki medeniyet çatışmalarına, inanç savaşlarına, mezhepler arası kan dökülmesine bir merhem ve o kanın dökülmesine yönelik bir Mevlana'ca bakış, bir Mevlana'ca yaklaşım göstermek zorundayız" diye konuştu.

        (MD-YM-ÖZ-Y)

        09.12.2015 21:38:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler