Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇİFTÇİYE BÖĞÜRTLEN FİDANI DESTEĞİ

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, tarıma desteğini böğürtlen fidanı dağıtımı ile sürdürüyor.

        Konya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal destekler arasına böğürtlen fidanı desteğini de ekledi. Büyükşehir ilk olarak 10 mahallede 17 çiftçiye böğürtlen fidanı dağıttı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile tarım alanında da çalışmalara başladı. Bu kapsamda kurulan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile kırsal bölgelerdeki çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla eğitim ve destek çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak Konya'da fazla yaygın olmayan böğürtlenin yaygınlaşması için fidan dağıtımına başladı.

        Bahar aylarında üzüm, çilek, elma ve kiraz fidanı ile yüksek sistem bağ aparatı konularında Konya'nın 31 ilçesi ve mahallelerinde çiftçilere destek olan Büyükşehir Belediyesi, böğürtlen yetiştiriciliği konusunda deneme bahçeleri kuruyor. Bu amaçla 10 mahallede 17 çiftçiye chester çeşidi böğürtlen fidanlarını teslim eden Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, çiftçilere 17 dekar alanda dikimi yapılacak 5 bin 100 adet fide dağıttı. Büyükşehir, her üreticinin biner metrekare alanda dikeceği böğürtlenle ilgili üreticilere ayrıca eğitim de verecek.

        Ilgın, Doğanhisar, Derebucak, Hüyük, Derbent, Seydişehir, Akşehir, Bozkır, Meram ve Çumra ilçelerinde yapılacak deneme ekimleri sonunda her dekar alan için yılda 2 ila 2,5 ton böğürtlen üretimi yapılması hedefleniyor. Deneme üretimlerinde başarılı olunması durumunda Konya'da böğürtlenin de çilek gibi kırsal kalkınma kapsamında stratejik bir meyve olup olamayacağı tespit edilmiş olacak.

        Konya Büyükşehir Belediyesi'nin üzümsü meyvelerle ilgili çalışmaları ahududu, gojibery (Kurt Üzümü) gibi meyvelerle devam edecek.

        (AH-Y)

        10.12.2015 15:18:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler