Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN'DA 'PREMATÜRE' ÇALIŞTAYI

        GÖKHAN İÇKİLLİ

        SAMSUN (İHA) - Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde "Samsun'da Prematüre Doğum Nedenlerinin Tespiti" başlıklı çalıştay düzenlendi.

        Atakum ilçesinde bir otelde düzenlenen çalıştaya İl Sağlık Müdürü Dr.Yusuf Köksal, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun Mehmet Mehel ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, hastane başhekimleri ve doktorlar katıldı.

        Çalıştay öncesi açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Normal hamilelik süreci tamamlanmadan, 37 haftadan önce gerçekleşen doğumlara prematüre doğum denir. Bu haftadan önce doğan bebekler de prematüre bebek olarak adlandırılırlar. Prematüre doğumun birçok nedeni vardır. Bebek, rahim ve plasentaya ait nedenler olmak üzere her biri açısından farklı sebeplerle prematüre doğumlar olabilir" dedi.

        Samsun'da meydana gelen prematüre doğumların nedenleri, incelenmesi ve bu prematüre doğum oranlarının azaltılmasıyla ilgili önerilerin tartışıldığı bir çalıştay düzenlediklerini ifade eden Köksal, "Prematüre doğum nedenlerinin tespit edilmesi, prematüre nedeniyle olan bebek ölümlerinin önlenmesi, konunun ilgililerinin aynı anda bilgilendirilmesi, aralarında birlik ve beraberliğin sağlanması, bağlantıların güçlendirilmesi ve ortak çözümlerin bulunması amacıyla 'Samsun ilinde Prematüre Doğum Nedenlerinin Tespiti Çalıştayı' düzenlenmesi uygun görülmüştür. Haziran 2015 tarihinde Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Kurulunun almış olduğu kararla düzenlenen çalıştay için İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı iş birliği ile seri toplantılar düzenlenerek çalıştay konuları belirlenmiştir. 4 ana konu belirlenip oturum yöneticileri seçilmiştir. Sonrasında her konuyu irdeleyecek katılımcılar ve alt başlıklar belirlenip grupların kendi içlerinde çalıştay öncesi hazırlık yapması sağlanmıştır. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve ilimiz ilgili kurum yetkililerinin katılımı ile düzenlenen çalıştayda 4 farklı grup tarafından, riskli gebeliklerin izlemi, prematüre doğum nedenleri, yenidoğan takibi ve hukuki sorumluluklar konularında yapılan çalışmalar raporlanacaktır" diye konuştu.

        Açılış konuşmalarının ardından yapılan sunumlarla çalıştay sona erdi.

        (GKH-SLH-Y)

        10.12.2015 17:18:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler