Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR KIŞA HAZIR

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da 6 bin kilometre yol ağında hizmet yürüten Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında olması muhtemel kar-buz ve göllenme ile mücadele çalışmaları kapsamında 17 ilçede 265 personel ve 75 iş makinesiyle hizmet verecek. İlçe belediyeleriyle koordineli yürütecek çalışmalar için şimdiden 300 ton tuz, 200 ton soğuk asfalt alındı.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kış aylarını sorunsuz geçirmek ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için hazırlıklarını tamamladı. Kış hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan, kış aylarında beklenen hava durumu hakkında meteorolojiden bilgi alındığını ve Büyükşehir Belediyesi'nin kış hazırlıkları ile ilgili ilçe belediyeleriyle toplantı yapıldığını bildirdi. 17 ilçede 265 personel ve 75 iş makinesiyle kar ve buzlanmaya karşı mücadele edileceğini belirten Kapan, Diyarbakır genelinde 6 bin kilometrelik yol ağında müdahale güzergahları planladıklarını söyledi. Araçların belirlenen güzergahlarda kar küreme ve yol açma çalışmaları yapacağını, gerekli durumlarda araçların başka bölgelere yönlendirileceğini ifade eden Kapan, kritik kavşaklarda muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı ekiplerin hazır bekletileceğini dile getirdi. Kapan, kışa hazır olduklarını, özellikle Kulp, Lice, Çüngüş, Çermik, Hani ve Dicle ilçelerinde herhangi bir sorunun yaşanmaması için araç sayılarını artırarak çalışacaklarını kaydetti.

        "İLÇE BELEDİYELERİYLE KOORDİNELİ ÇALIŞILACAK"

        Diyarbakır'ın kırsal yol ağının 5 bin 700 kilometre olduğunu, bu nedenle 13 kırsal ilçedeki çalışmaların ilçe belediyeleriyle koordineli yapılacağının altını çizen Kapan, ilçelere 16 adet iş makinesi takviyesi yapıldığını, kent merkezinde ise 21 adet greyder, 16 adet JCB kepçe, 13 adet kar küreme ve tuzlama aracı ile 7 adet dozerin kışla mücadele edeceğini dile getirdi. Kapan, trafik akışının sağlanması ve kazaların en aza indirilmesi için buzlanmaya karşı 300 ton tuz, yollardaki bozulmaya karşı 200 ton soğuk asfalt aldıklarını söyledi. Kış aylarında daha çok kırsal kesimde sorunların yaşandığına dikkat çeken Kapan, çalışmaların araç sayıları artırılarak ilçe belediyeleri ile ortaklaşa yürüteceğini ifade etti. Kriz Masası'nın Valilik tarafından oluşturulacağını hatırlatan Kapan, Büyükşehir Belediyesi'nin de Kriz Masası'nda bulunacağını, tüm çalışmaların koordineli bir şekilde yapılacağını sözlerine ekledi.

        (MP-Y)

        10.12.2015 17:25:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler