Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ'DA ŞAP HASTALIĞI

        HALİL İBRAHİM VARLI

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde ve merkeze bağlı bazı belde ile köylerde şap hastalığı nedeniyle havyan giriş çıkışları yasaklanırken, aşılama yapılmaya başlandı.

        Elazığ'ın Karakoçan ilçesi ile merkeze bağlı Akçakiraz, Yurtbaşı ve Yazıkonak beldeleri ve bölgede bulunan bazı köylerdeki 15 ahırdaki hayvanlarda şap hastalığı görüldü. Şap hastalığının tespit edilmesinin hemen ardından hayvan giriş çıkışları yasaklanırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından da aşılama yapılmaya başlandı. Şap hastalığının görüldüğü bölgelerde daha önce aşılama yapıldığını belirten Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz, "Aşılama yapılmasına rağmen şap hastalığının farklı çeşitleri hayvanlarda görülebiliyor. Bölgemizde 15 ahırda şap hastalığının görülmesi üzerine tekrar aşılama çalışması başlattık. İlk önce Karakoçan'da görülen hastalık nedeniyle, bölgedeki yaklaşık 10 bin hayvana tedbir amaçlı ikinci kez aşılama yapıldı. Şimdi de diğer bölgelerde ki hayvanlara aşılama yapıyoruz" dedi.

        Elazığ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ümit Fırat Turan'da, hastalık öncesinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından aşılama yapıldığını buna rağmen, şap hastalığının ortaya çıktığını söyledi. Karokaçan ve merkezde bazı belde ve köylerde yaşanan şap hastalığı nedeniyle yeniden aşılama yapıldığını kaydeden Turan, "Bu hastalığın temeli ithal hayvanlardan kaynaklanmaktadır. Şap hastalığı girmeyen ahırların çevresini yetiştiricilerimiz kireçlemelidirler. Şap hastalığından şuana kadar telef olan her hangi bir hayvanımız olmadı ancak, bu hastalığını kalıcı bir hasar bırakmasından endişe ediyoruz" diye konuştu.

        (HİV-AKK-Y)

        15.12.2015 16:27:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler