Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NEVŞEHİR'DE İL SU KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

        COŞKUN SAĞLAMDİN

        NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir Valiliği toplantı salonunda Vali Mehmet Ceylan Başkanlığında Su Koordinasyon toplantısı yapıldı.

        İl Su koordinasyon kurulu toplantısı Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda 35 üyeden oluşan il su yönetimi koordinasyon kurulları oluşturuldu. Resmi gazetede yayınlanan bir tebliğle artık, taşkın kurulları yerine illerde su yönetimi koordinasyon kurullarının oluşturulduğunu ifade eden Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, bu kapsamda da ilimizde il koordinasyon kurulunun oluşturduğunu söyledi.

        Su yönetimi Genel Müdürlüğünce havza koruma eylem planlarının havza taşkın ve kuraklık yönetim planlarının hazırlanması kapsamında kurumlar arası koordinasyon sağlanması ve uygulamanın takibi amacıyla, il su yönetim koordinasyon kurulları oluşturulduğunu dile getiren Vali Ceylan şunları belirtti, "Nevşehir'imizin büyük bir bölümü 15 numaralı Kızılırmak havzasında, çok küçük bir kısmı ise Derinkuyu tarafında 16 numaralı Konya kapalı Havzasında yer almaktadır. İlimizin Kızılırmak havzasında olan etkilerinin tespiti ve gerekli önemlerin zaman geçirilmeden alması için başkanlığımda ve Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğümüzün Sekretaryasında Nevşehir İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Kurulumuzun toplam 35 üyesi var. Söz konusu tebliğle ile birlikte il taşkın kurulları, il su yönetim koordinasyon kurulu haline dönüştürülmüş oldu. Suyu yönetecek olan il su yönetim koordinasyon kurulu gerçekten çok önemli bir görev icraat edecek. Artık suya bakmak yerine suyu yönetme durumuna geçmiş olacağız" dedi.

        (COŞ-AÖ-Y)

        16.12.2015 10:28:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler