Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ HZ. MEVLANA'YI ANMA GECESİ DÜZENLEDİ

        MEHMET BAŞA

        İSTANBUL (İHA) - Bayrampaşa Belediyesi tarafından HZ. Mevlana'nın 742'nci vuslat yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen 'Şeb-i Aruz' gecesinde sahne alan 42 kişilik Türk Sanat Musiki korosu ve sema gösterileri izleyenleri büyüledi.

        Allah yolunda kalbini eritmiş, nefsini öldürmüş olan Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, 742'nci vuslat yıl dönümünde Bayrampaşa Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Şeb-i Aruz' gecesiyle anıldı. Gecede Hz. Mevlana'nın Divan-ı Kebir'inden tercüme edilerek bestelenen eserler, 42 kişilik Türk Musiki Korosu tarafından seslendirildi. Koronun eserleri seslendirdiği sırada sahneye çıkan semazenlerin gösterisi geceye katılanları büyüledi. Geceye Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ilçede görev alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        "MUHABBET KARŞILIKLI OLARAK GÜZEL GÖRMEKTİR"

        Gecede konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Muhabbet sadece konuşmak ve sohbet etmek değildir. Muhabbet karşılıklı olarak birbirimizi güzel görmektir. Varlığımızı ve bütün varlıklarımızın tek sahibi rahman ve rahim olan Allah'a şükürler olsun ki Şeb-i Aruz'da yani Rabbimize kavuşma gecesini bir kez daha görme fırsatını nasip etti. Hz. Mevlana'yı sevenlerin doldurduğu iklimi teneffüs etmek bizim için büyük bir talihtir. Manevi haritası baştan başa hazinelerle dolu bir medeniyetin evlatlarıyız. Sahip olduğumuz mirasın şuurunda olarak hep beraber buradayız" dedi.

        "HZ. MEVLANA'YI ANMAK DEĞİL, ANLAMAK ÖNEMLİDİR"

        Hz. Mevlana'yı anmak için toplandıklarını dile getiren Başkan Aydıner, "Bugün burada Asya coğrafyasının ve insanlık aleminin en büyük isimlerinden birisi olan Hz. Mevlana'yı anmak için hep beraber buluştuk. Mevlana Celâleddin-i Rumi yazdıkları ve söyledikleriyle insanlara yol gösteren gerçek bir bilgin, mutasavvıf, alim, şair ve düşünce adamıdır. Hz. Mevlana'yı anmak değil, anlamak önemlidir. Hz. Mevlana'nın neyi temsil ettiğini bize ne söylediğini dinlemeli, anlamalı ve hayatımıza geçirmeliyiz" diye konuştu.

        Hz. Mevlana'nın 'düğün gecesi' diye nitelendirdiği Şeb-i Aruz gecesinin sonunda sahneye çıkan Başkan Aydıner, Koro Şefi Ateş Karaduman'a çiçek takdim etti.

        (MB-YM-CC-Y)

        17.12.2015 22:37:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler